Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine de la Croix Senaillet Viré-Clessé Domaine du Mont Épin 2015

Vad tyckte du?

Domaine de la Croix Senaillet Viré-Clessé Domaine du Mont Épin 2015

Frankrike, Bourgogne Rouge, 750 ml

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2015

Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

2015, Viré-Clessé Domaine du Mont Épin Viré-Clessé, Bourgogne Viré-Clessé Domaine du Mont Épin
Flot aromatisk duft med noter af citrusfrugt, æble, hvide blomster og ananas. I munden er vinen rig, fyldig og saftig, smukt balanceret med sprød syre og tydelig kalket mineralitet i den lange eftersmag. En imponerende Viré-Clessé.

Producenten

Domain de la Croix Senaillet ligger i den lilla byn Davayé i södra Bourgogne, strax väster om floden Saône i närheten av Mâcon. Här har familjen Martin odlat sina viner i snart 50 år. 2003 påbörjade man en omställning till ekologisk odling och i dag räknas man till en av de främsta producenterna av ekologiska viner i området. Namnet på egendomen kommer från det kors som borgmästare Benoit Senaillet lät resa i trakten under 1800-talet, efter att flera kors bränts under den franska revolutionen. Korset restes åter för att beskydda människorna och vinerna från Davayé.

Domain de La Croix Senaillets vingårdar omfattar över 25 hektar och är utspridda utmed kullarna som omger byn. De skilda gårdarna har med andra ord mycket olika odlingsförutsättningar, varför Domain de la Croix Senaillet kan ta fram en mängd olika viner - trots att de enbart odlar chardonnay. Alla viner får dock ligga 10 månader på sin jästfällning innan de buteljeras, för att få en krämigare textur.

http://www.domainecroixsenaillet.com