Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine des Heritiers du Comte Lafon Vire-Clesse 2009

Vad tyckte du?

Domaine des Heritiers du Comte Lafon Vire-Clesse 2009

Frankrike, Bourgogne Rouge, 750 ml, 13%

DRUVOR 100% chardonnay Det finns ett sätt att njuta av Lafons makalösa vita Bourgogner utan att betala en förmögenhet. Visst, du får inte namnet Meursault på med köpet, men kvaliteten är inte långt efter. Vi befinner oss naturligtvis några få mil söderut, i Mâcon. Jag har tidigare skrivit på om det ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2009

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Utvalt av Arvid Rosengren, Europas Bästa Sommelier Normalt sett står 2009 ut på sin kraft och tyngd – det var en varmare årgång och vinerna blev därefter. Men nyligen vid en blindprovning nyligen stod 2009 Viré-Clessé ut för sin elegans och stringens. Ja visst, här är massor av smak och krämig struktur, men syran och mineraliteten bär det här långt. Den kan definitivt lagras några år, men för min smak har den perfekt mognad just nu. När man ska laga mat till ett vin som detta så behöver det inte vara avancerat eller konstigt, tänk på att ge vinet plats. Satsa istället på riktigt bra råvaror, som kan tala för sig själv. Tänk piggvar med grillad citron och vitvinssås.

Drickes
2014-2016
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin


Vinet

DRUVOR 100% chardonnay

Det finns ett sätt att njuta av Lafons makalösa vita Bourgogner utan att betala en förmögenhet. Visst, du får inte namnet Meursault på med köpet, men kvaliteten är inte långt efter. Vi befinner oss naturligtvis några få mil söderut, i Mâcon. Jag har tidigare skrivit på om detta distrikts kvaliteter, så jag ska inte tråka ut er med mer lovord

Producenten

Dominique Lafon är en levande legend. Med bas i Meursault i Bourgogne gör han vin som hela världen vill ha fingrarna i (Jancis Robinson kallar honom ”The king of Meursault”). De allra förnämaste får man ge många tusen kronor flaskan för – om man snällt står i kö och väntar på en allokation! 
Historien bakom ”Les Héretiers” är i grund och botten ganska enkel. Meursault-egendomen Comtes Lafon involverar ett komplext ägarskap med ett gäng släktingar som blandar sig i alla beslut utom själva vinmakningen och njuter gott av Dominique’s hårda slit. Så för att ha ett litet eget projekt, något som bara var hans, köpte han en i 1999 egendom i Milly-Lamartine i  Mâcon. Nästan automatiskt, redan innan han började göra vin hade områdets rykte (och priserna på druvor och vin) dubblats! Han gav ett helt område legitimitet, och vinerna har inte gjort någon besviken. Idag är det Caroline Gon som står för vinmakningen, med Dominique som överser operationen. Alla vinmarker odlas biodynamiskt, vilket var en rörelse Lafon också var med till att legitimera. 

Karta