Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Francois Carillon St. Aubin 1. Cru Charmois 2011

Vad tyckte du?

Domaine Francois Carillon St. Aubin 1. Cru Charmois 2011

Frankrike, Bourgogne Rouge, 750 ml, 13%

LAGRINGSHORISONT Ett vin att njuta redan idag samtidigt som det håller sig på toppnivå i källaren några år framåt. 2013-2020. BYN Carillon producerar några av de mest intressanta vinerna som byn Saint Aubin har att erbjuda. Hans vingårdar gränsar till byn Puligny-Montrachet samt fin bra village f ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2011

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Målsättningen med vinerna från Francois Carillon är att vinerna ska bli riktmärke för all Bourgogne. Tasting note Vi är mycket förtjusta i Francois Carillons hantering av Chardonnay. Doften är rik och komplex med solmogen, fet frukt, gåslever och mineral. Smaken är djup, rik och fet med oljig, komplex frukt, härlig balans och inslag av gråpäron, paranötsolja, grapefrukt, kalk, gröna äpplen, lime och mineral. Ett ungt, lite knutet vin med oljig, fet frukt och mineral.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet & maten

Det burgundiska köket baseras naturligtvis på de lokala råvarorna vilka det finns gott om - nötkött från Charolais, de berömda kycklingarna från Bresse, viltfågel och svamp från skogarna, grönsaker och frukt från lokala odlingar, en mångfald av lokala charkuterier, ostar som Abbaye de Citeaux, Ami de Chambertin, Epoisses och även Comté och liknande hårdostar från Jura i öst. Sniglar à la Bourgignonne (gratinerade med vitlöksmör) måste ni definitivt prova. Sniglar har alltid frodats naturligt i vingårdarna men i perioder då man använde för mycket bekämpningsmedel så dog de ut och man fick börja importera dessa men med dagens skonsammare hantering av vingårdarna så börjar de dock komma tillbaka. Cuisses de Grenouilles låter kanske godare på Franska än Svenska, hursomhelst så tycker vi att grodlår är en riktig delikatess och det är väl värt att prova, ett av våra stora minnen var en ljummen sallad med friterade grodlår och en flaska 1990 Chateau des Jacques från Louis Jadot – oh mon dieu! Jambon Persillé är en vanlig förrätt och inget märkvärdigare än skinka i gelé men ack så gott. Andouilettes är en lokal korv på inälvor som också hör till den repertoaren man måste ha provat. Till de bästa bourgognerna är det trevligt att servera rätter som också andas elegans och finstämdhet. Dina finaste fiskar kräva dessa drycker! För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

Vinet

LAGRINGSHORISONT Ett vin att njuta redan idag samtidigt som det håller sig på toppnivå i källaren några år framåt. 2013-2020.

BYN Carillon producerar några av de mest intressanta vinerna som byn Saint Aubin har att erbjuda. Hans vingårdar gränsar till byn Puligny-Montrachet samt fin bra village från västra delen av byn. Saint Aubins viner är ofta mycket prisvärda och ett bra alternativ till grannbyarna Puligny och Chassagne med betydligt lägre priser.

DRUVOR Chardonnay är tveklöst den mest populära druvan för vitt vin. Chardonnay odlas runt om i världen och är en av de druvor som vunnit störst berömmelse. Den ger de finaste vita Bourgogner och ingår som en av tre druvor i champagne. Den är relativt lättodlad, knoppar tidigt och trivs i relativt kallt klimat. Den är lagringsduglig och trivs utmärkt tillsammans med ekfat som den ofta lagras i. Tack vare Chardonnay-druvans egen relativt neutrala karaktär kan mycket varierade vinstilar uppnås genom olika framställningsmetoder. Är man elak kan man kalla den ’vinvärldens transvestit’, den anpassar sig extremt mycket efter klimat och växtbetingelser samt att den adapterar de olika processer som man utsätter den för i vineriet. På gott och ont…

Producenten

Domaine François Carillon, även om den nyligen grundades, kan spåra sina anor tillbaka till 1500-talet, med François själv som den sextonde generationen druvodlare. Domaine är sprungen ur Domaine Louis Carillon, Louis är François far, numer pensionerad. François började arbeta med sin far och bror Jacques 1988. Fascinerad från början av vinstockar och deras omgivning, blev vingården François huvudfokus och förblir av största vikt idag. Francois och hans bror tog över familjens domaine efter sin fars avgång 2010. De valde i samförstånd att dela egendomen och därmed bildades Domaine François Carillon.

Brodern Jacques Carillon tillhör den absoluta toppen i sin hemby, tack vare perfekt skötta lägen som är några av de bästa i Puligny. Premier-Cru vinerna får se 10-20 % ny ek annars används pappas gamla fat så långt de håller. Perrièren är skarp som en kökskniv medan Champ Gains har en tyngre jordmån och är därmed ett fetare vin.

Producenten

Domaine François Carillon, även om den nyligen grundades, kan spåra sina anor tillbaka till 1500-talet, med François själv som den sextonde generationen druvodlare. Domaine är sprungen ur Domaine Louis Carillon, Louis är François far, numer pensionerad. François började arbeta med sin far och bror Jacques 1988. Fascinerad från början av vinstockar och deras omgivning, blev vingården François huvudfokus och förblir av största vikt idag. Francois och hans bror tog över familjens domaine efter sin fars avgång 2010. De valde i samförstånd att dela egendomen och därmed bildades Domaine François Carillon.  Brodern Jacques Carillon tillhör den absoluta toppen i sin hemby, tack vare perfekt skötta lägen som är några av de bästa i Puligny. Premier-Cru vinerna får se 10-20 % ny ek annars används pappas gamla fat så långt de håller. Perrièren är skarp som en kökskniv medan Champ Gains har en tyngre jordmån och är därmed ett fetare vin.
http://www.francois-carillon.com