Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Etienne Sauzet Puligny Montrachet 1. Cru Les Folatieres 2017

Vad tyckte du?

Etienne Sauzet Puligny Montrachet 1. Cru Les Folatieres 2017

Frankrike, Bourgogne Rouge, 750 ml, 13%

En av de absolut bästa producenterna av Puligny Montrachet. Egendomen grundades i början av 1900-talet och har sedan dess producerat viner i världsklass. Själva äger man ca 8 ha och härifrån kommer vinerna som finns representerade på i princip alla topprestauranger runt om i världen. Endast vita v ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2017

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

"A very small cuvee this year – just two barriques" The Wine Advocate Tasting note Rena fina och kraftfulla vita viner i absolut världsklass.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet & maten

Det burgundiska köket baseras naturligtvis på de lokala råvarorna vilka det finns gott om - nötkött från Charolais, de berömda kycklingarna från Bresse, viltfågel och svamp från skogarna, grönsaker och frukt från lokala odlingar, en mångfald av lokala charkuterier, ostar som Abbaye de Citeaux, Ami de Chambertin, Epoisses och även Comté och liknande hårdostar från Jura i öst. Sniglar à la Bourgignonne (gratinerade med vitlöksmör) måste ni definitivt prova. Sniglar har alltid frodats naturligt i vingårdarna men i perioder då man använde för mycket bekämpningsmedel så dog de ut och man fick börja importera dessa men med dagens skonsammare hantering av vingårdarna så börjar de dock komma tillbaka. Cuisses de Grenouilles låter kanske godare på Franska än Svenska, hursomhelst så tycker vi att grodlår är en riktig delikatess och det är väl värt att prova, ett av våra stora minnen var en ljummen sallad med friterade grodlår och en flaska 1990 Chateau des Jacques från Louis Jadot – oh mon dieu! Jambon Persillé är en vanlig förrätt och inget märkvärdigare än skinka i gelé men ack så gott. Andouilettes är en lokal korv på inälvor som också hör till den repertoaren man måste ha provat. Till de bästa bourgognerna är det trevligt att servera rätter som också andas elegans och finstämdhet. Dina finaste fiskar kräva dessa drycker! För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

Producenten

En av de absolut bästa producenterna av Puligny Montrachet. Egendomen grundades i början av 1900-talet och har sedan dess producerat viner i världsklass. Själva äger man ca 8 ha och härifrån kommer vinerna som finns representerade på i princip alla topprestauranger runt om i världen. Endast vita viner produceras och de representeras av bl a Grand Cru Batard- och Bienvenues -Batard Montrachet, 1er Cru Combettes, Champ Canet, Referts, Perrieres och Truffieres. Rena fina och kraftfulla vita viner i absolut världsklass.

Producenten

En av de absolut bästa producenterna av Puligny Montrachet. Egendomen grundades i början av 1900-talet och har sedan dess producerat viner i världsklass. Själva äger man ca 8 ha och härifrån kommer vinerna som finns representerade på i princip alla topprestauranger runt om i världen. Endast vita viner produceras och de representeras av bl a Grand Cru Batard- och Bienvenues -Batard Montrachet, 1er Cru Combettes, Champ Canet, Referts, Perrieres och Truffieres. Rena fina och kraftfulla vita viner i absolut världsklass.

http://www.etiennesauzet.com/index2_uk.htm