Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dupont Tisserandot Marsannay les Echezeaux 2010

Vad tyckte du?

Dupont Tisserandot Marsannay les Echezeaux 2010

Frankrike, Bourgogne Rouge, 750 ml, 13,5%

Utvalt av Arvid Rosengren Bourgogne som varken gör smaklökarna eller plånboken ledsen. Hur lyckas man med att hitta det? Man satsar på pålitliga producenter, bra årgångar och kikar utanför de mest kända områdena. Detta vin är ett utmärkt exempel på den filosofin, och är i min mening en perfekt ”hus- ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2010

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin


Vinet

Utvalt av Arvid Rosengren Bourgogne som varken gör smaklökarna eller plånboken ledsen. Hur lyckas man med att hitta det? Man satsar på pålitliga producenter, bra årgångar och kikar utanför de mest kända områdena. Detta vin är ett utmärkt exempel på den filosofin, och är i min mening en perfekt ”hus-Bourgogne”. Dupont-Tisserandot är en förhållandevis stor producent i kända kommunen Gevrey-Chambertin (”stor” betyder förresten 20 hektar i Bourgogne). Systrarna Patricia Chevillon och Marie-Françoise Guillard är fjärde generation som driver egendomen, och Patricias make Didier står för vinmakningen.    

Producenten

Domaine Dupont Tisserandot är ett familjeföretag i fjärde generationen. Vinhuset ligger i hjärtat av Gevrey Chambertin. I källaren har Bernard Dupont lämnat över till sin svärson Didier Chevillon, som idag är en erfaren och visionär källarmästare med ett outtröttligt fokus på kvalitet. Didier Chevillon är djupt engagerad i sitt vinmakande med en önskan att göra djupt koncentrerad Gevreyer, som var för sig visar dess potential och viktigast av allt, den utmärkta terroir, och dess stora skillnader.
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du