Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Hubert Lignier Gevrey Chambertin 1. Cru Perrieres 2014

Vad tyckte du?

Hubert Lignier Gevrey Chambertin 1. Cru Perrieres 2014

Frankrike, Bourgogne Rouge, 750 ml, 13%

Styckvis

1 295:-

/flaskaOrd. pris 1 595:-
Låda (12 st)

1 295:-

/flaska, totalt 15 540:- Ord. pris 19 140:-
Årgång

2014

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten

Lignier äger 8,30 hektar främst i byarna Morey Saint Denis (där deras hem och källare finns), Gevrey Chambertin och Chambolle Musigny. Nyligen har Ligniers utökat sina innehav till att omfatta parceller i Nuits Saint Georges och Pommard. Ligniers följer principerna för lutte raisonnée (förnuftig bekämpning) i sin vinodling: till exempel bara ekologisk kompost används vid behov och vingården bearbetas så att inga herbicider används. Resultaten kan variera mellan 20 till 55 hektoliter per hektar beroende på villkoren för växtsäsongen och appellationen. Den tunna, leran och kalkstensjorden på sluttningarna bidrar inte till kraftig tillväxt och begränsar grödan naturligt. En green harvest används när det är nödvändigt att ytterligare styra produktionen för att säkerställa perfekt mognad. Unga vinstockar binds upp med hjälp av Cordon de Royat. Avgörande betydelse är sélection massale system (dvs. ersätta saknade vinstockar med sticklingar från samma vingård) den enda metod som används för att sprida vinstockar, en tradition som ger en extra touch av komplexitet och karaktär till vinerna. Vid skörden, tar plockarna bort alla ohälsosamma kluster inom området, för att undvika förorening av de friska druvor i korgarna, en praxis som kompletteras med en Table de Trie på cuverie.
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du