Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Etienne Sauzet Chevalier Montrachet 2011

Etienne SauzetChevalier Montrachet 2011

Frankrike, Bourgogne Rouge, 750 ml, 13%

LAGRINGSHORISONT Ett vin att njuta redan idag samtidigt som det håller sig på toppnivå i källaren några år framåt. 2013-2025. BYN Puligny-Montrachet är en av två byar med det magiska namnet Montrachet i sig. I appellationen tillverkas såväl vita som röda viner, men få har någonsin smakat det röda···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2011

Smaknotering

Vinmakaren Gérard Boudot betraktas allmänt som en av de absolut mest talangfulla vinmakarna inte bara i Puligny utan i hela Bourgogne. Tasting note Det är ett strålande vin med mycket olika dofter: mandelmassa, exotisk frukt, vita blommor med diskret syra i gommen och en smidig, imponerande lång eftersmak. Vinerna är eleganta och finessrika, ibland med en viss kraftfullhet men aldrig någonsin tunga eller obalanserade.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet & maten

Det burgundiska köket baseras naturligtvis på de lokala råvarorna vilka det finns gott om - nötkött från Charolais, de berömda kycklingarna från Bresse, viltfågel och svamp från skogarna, grönsaker och frukt från lokala odlingar, en mångfald av lokala charkuterier, ostar som Abbaye de Citeaux, Ami de Chambertin, Epoisses och även Comté och liknande hårdostar från Jura i öst. Sniglar à la Bourgignonne (gratinerade med vitlöksmör) måste ni definitivt prova. Sniglar har alltid frodats naturligt i vingårdarna men i perioder då man använde för mycket bekämpningsmedel så dog de ut och man fick börja importera dessa men med dagens skonsammare hantering av vingårdarna så börjar de dock komma tillbaka. Cuisses de Grenouilles låter kanske godare på Franska än Svenska, hursomhelst så tycker vi att grodlår är en riktig delikatess och det är väl värt att prova, ett av våra stora minnen var en ljummen sallad med friterade grodlår och en flaska 1990 Chateau des Jacques från Louis Jadot – oh mon dieu! Jambon Persillé är en vanlig förrätt och inget märkvärdigare än skinka i gelé men ack så gott. Andouilettes är en lokal korv på inälvor som också hör till den repertoaren man måste ha provat. Till de bästa bourgognerna är det trevligt att servera rätter som också andas elegans och finstämdhet. Dina finaste fiskar kräva dessa drycker! För inspiration klicka på recepten nedan.

Producenten

En av de absolut bästa producenterna av Puligny Montrachet. Egendomen grundades i början av 1900-talet och har sedan dess producerat viner i världsklass. Själva äger man ca 8 ha och härifrån kommer vinerna som finns representerade på i princip alla topprestauranger runt om i världen. Endast vita viner produceras och de representeras av bl a Grand Cru Batard- och Bienvenues -Batard Montrachet, 1er Cru Combettes, Champ Canet, Referts, Perrieres och Truffieres. Rena fina och kraftfulla vita viner i absolut världsklass.

http://www.etiennesauzet.com/index2_uk.htm
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du