Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Maison Louis Jadot Årgångslåda Louis Jadot Beaune Premier Cru 2012 2012

Vad tyckte du?

Maison Louis Jadot Årgångslåda Louis Jadot Beaune Premier Cru 2012 2012

Frankrike, Bourgogne Rouge, 750 ml, 13,5%

Louis Jadot är en av de största markägarna av Beaune 1er Cru-vingårdar i Bourgogne och äger mark i 17 olika lägen. Här har de bästa och mest intressanta vinerna valts ut för att ge en mycket spännande vinlåda med 6 flaskor som ger en unik möjlighet att prova olika lägen av årgång 2012. Vinerna komm ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2012

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Lådan består av 1 flaska vardera av årgång 2012 från dessa lägen:

 

Beaune 1er Cru Cuvée Célèbration

Cuvée Célèbration är ett jubileumsvin som sätts samman av några av de bästa faten från Louis Jadots olika vingårdar. Vinet har hyllats i internationell press som ett av de största fynden från Bourgogne

 

Beaune 1er Cru Grèves

Jadot producerar cirka 4500 flaskor per år av detta eleganta vin som kommer från toppen av berget i Beaune. Vingården har en exponering mot öst och jordmånen är relativt lätt och stenig.

 

Beaune 1er Cru Theurons

Theurons är en historisk vingård hos Louis Jadot som ligger centralt på berget i Beaune.

 

Beaune 1er Cru Aux Cras

Vingården ligger ovanför Theurons mitt på berget i Beaune. En brant sluttning som producerar drygt 6000 flaskor per år.

 

Beaune 1er Cru Boucherottes

En av de större vingårdarna som Louis Jadot äger. Boucherottes produceras i nästan 15000 flaskor per år.

 

Beaune 1er Cru Grèves le Clos Blanc

Ett av de sällsynta vita Beaune Premier Cruviner som produceras i området. Jadot gör drygt 6000 flaskor per år.

Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5951

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Louis Jadot är en av de största markägarna av Beaune 1er Cru-vingårdar i Bourgogne och äger mark i 17 olika lägen. Här har de bästa och mest intressanta vinerna valts ut för att ge en mycket spännande vinlåda med 6 flaskor som ger en unik möjlighet att prova olika lägen av årgång 2012.

Vinerna kommer utvecklas och mogna över de närmaste 10-20 åren.

Levereras i en fin trälåda med olika Beaune-lägen vackert inbrända på locket.

Producenten

Bland Bourgognes närmare 4000 producenter och négocianter är Maison Louis Jadot en gigant i båda hänseendena. Firman grundades 1859 och man äger i sammanhanget hisnande 200 hektar mark. I sin portfölj har man över 150 olika viner som görs på såväl egen som inköpt frukt från långtidskontrakterade småodlare. Man gör viner i hela skalan - från generisk Bourgogne till Grand Cru och befinner sig alltid i absoluta toppskiktet. Alla viner har namnet Louis Jadot på etiketten men det finns olika kategorier som man kan tyda utifrån informationen på vinets etikett. Står det bara Louis Jadot kommer druvorna från druvor eller färdig must som köpts in. På toppvinerna som kommer från de egna vingårdarna finns fyra olika avsändare: Domaine Louis Jadot, Domaine Gagey eller Les Héritiers Louis Jadot. En fjärde variant finns också, Domaine Duc de Magenta, det är en vinegendom som Jadot sköter helt och hållet utan att äga den (man äger också Château des Jaques med 88 hektar vingårdar i Moulin à Vent, Fleurie och Chénas i Beaujolais). Totalt producerar Louis Jadot producerar närmare 900 000 lådor vin. Samtidigt satsar man målmedvetet på det småskaliga. Här vinifieras allt från enstaka fat av de mest exklusiva vinerna till volymer på många tusentals liter med samma stränga kvalitetskrav. 

http://www.louisjadot.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du