Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine de Bellene Clos de la Chapelle Blanc 2017

Vad tyckte du?

Domaine de Bellene Clos de la Chapelle Blanc 2017

Ekologisk

Frankrike, Bourgogne Blanc, 750 ml, 13%

Helt ny i Sverige är spännande och eleganta Domaine de Bellene som sedan 2007 drivs ekologiskt av välkända Nicolas Potel. Hans vita Clos de la Chapelle Blanc är ett ljuvligt exempel på vita Bourgogne och druvorna kommer från en parcell nära Pommard. Druvorna pressas varsamt och lagras på 600 liters ···

Styckvis

299:-

/flaska
Låda (6 st)

299:-

/flaska, totalt 1 794:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
Årgång

2017

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Vinet har en tydlig renhet i frukten med kryddiga toner av fat, äpplen, citrusfrukter och vax. En medelfylligkropp och en angenämt eftersmak gör detta vin perfekt att dricka som det är eller till kraftigare fiskrätter.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Decanter
92 p "its an elegant, spicy white with notes of beeswax and lime, and good mid-palate weight"

Nicolas Potel sources this praiseworthy Bourgogne Blanc from a Chardonnay vineyard close to Pommard. Fermented in older 600-litre wood, it's an elegant, spicy white with notes of beeswax and lime, and good mid-palate weight.

Drinking Window 2019 - 2022

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Helt ny i Sverige är spännande och eleganta Domaine de Bellene som sedan 2007 drivs ekologiskt av välkända Nicolas Potel. Hans vita Clos de la Chapelle Blanc är ett ljuvligt exempel på vita Bourgogne och druvorna kommer från en parcell nära Pommard. Druvorna pressas varsamt och lagras på 600 liters fat med minimal tillsats av sulfit.

Producenten

Bakom egendomen Domaine de Bellene finns kända Bourgogne-namnet Nicolas Potel, son till Gérard Potel som stod vid rodret för Domaine Pousse d’Or i Volnay. Nicolas själv är en praktiker snarare än en teoretiker - han slutade skolan före sin 18-årsdag och reste till Australien och USA för att träna sig till att bli vinmakare innan han återvände till Bourgogne. Väl tillbaka arbetade han för Domaine Roumier och Domaine Juillot innan han började arbeta för sin far på Pousse d’Or år 1992. Mellan 1998 och 2007 drev Nicolas en négociantverksamhet där han utmärkte sig för sin noggrannhet och känsla för detaljer. Med tiden valde han att fokusera på egna egendomen Domaine de Bellene (Bellene är det gamla keltiska namnet för Beaune där vineriet ligger beläget). Idag har han 18 hektar egna marker som tas om hand med hjälp av hästar, ekologisk odling och fottrampade druvor. Man använder varken industriell jäst eller enzymer. Nicolas vinifierar hela klasar, är försiktig med extraktion och använder en kombination av nya och gamla ekfat.Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du