Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Blain-Gagnard Chassagne-Montrachet Blanc  2020
Våra kunder tycker

Domaine Blain-GagnardChassagne-Montrachet Blanc 2020

Frankrike, Bourgogne Blanc, 750 ml, 13,5%

Ny årgång i från Domaine Blain-Gagnard Chassagne-Montrachet Blanc. Chassagne-Montrachet utgör tillsammans med Meursault och Puligny-Montrachet den berömda tewklöver som bildar Côte des Blancs (den vita sluttningen). Côte des Blancs är känt för att ge några av Burgunds bästa vita viner på Chardonnay ···

Styckvis

695 kr

/flaska
Låda (6 st)

4 170 kr

Årgång

2020

Smaknotering

Doften är klassisk med toner av apelsinolja, vita blommor, päron, mynta och muskotnöt. Smaken är medium till fyllig och silkesmjuk med inslag av Ingefära och apelsinskal.

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång i från Domaine Blain-Gagnard Chassagne-Montrachet Blanc. Chassagne-Montrachet utgör tillsammans med Meursault och Puligny-Montrachet den berömda tewklöver som bildar Côte des Blancs (den vita sluttningen). Côte des Blancs är känt för att ge några av Burgunds bästa vita viner på Chardonnay druvan. Den allmänna uppfattningen av Chassagne Montrachets viner är att de kräver lagring och att de först efter några år visar en glimt av sin inneboende potential. 

Producenten

Domaine Blain-Gagnard bildades när Jean-Marc Blain gifte sig med Claudine Gagnard, dotter till Jacques och Josèphe Gagnard och barnbarn till Edmond Delagrange, vilket resulterade i en förening genomsyrad av det burgundiska arvet. Duon får idag även hjälp av sin son Marc-Antonin, som har återvänt Frankrike efter att ha tillbringat studietid i australiska och Nya zeeländska vingårdar.

Arbetet genomsyras av noggrannhet och integritet, i allt från arbetet i vingården med vinstockar av olika ålder till valet av ekfat och tunnbindare. Man använder cirka 15% nya fat till sina premier cru och enklare viner, medan man till sina grand crus använder  30% ny ek (Allier).

Vinerna finns i ett ytterst begränsat utbud och är mycket koncentrerade. Kombinationen av både äldre och yngre vinstockar resulterar i viner som är kraftfulla, men samtidigt subtila nog att aldig bli burdusa.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du