Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Blain-Gagnard Chassagne-Montrachet Bl. 1.Cru Boudriotte 2015

Vad tyckte du?

Domaine Blain-Gagnard Chassagne-Montrachet Bl. 1.Cru Boudriotte 2015

Frankrike, Bourgogne Blanc, 750 ml, 13,5%

Ny i butiken: Chassagne-Montrachet Blanc 1. Cru Boudriotte 2015 från Domaine Blain-Gagnard. Chassagne-Montrachet utgör tillsammans med Meursault och Puligny-Montrachet den berömda treklöver som bildar Côte des Blancs (den vita sluttningen). Côte des Blancs är känt för att ge några av Burgunds bästa ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2015

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Gul färg. Härligt nyanserad, floral doft med toner av stenfrukt, mogna äpplen, melon, persika, citrus och popcorn. Fyllig ganska mogen smak som balanseras av en fin syra. Toner av mogna äpplen, brynt smör och en finstämd mineralitet.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

WineSpectator
92 p "This white starts out earthy, with a touch of seashore in the a"roma, before the intense flavors of peach, melon, citrus and mineral kick in

This white starts out earthy, with a touch of seashore in the aroma, before the intense flavors of peach, melon, citrus and mineral kick in. Finds equilibrium on the long, subtle finish. Drink now through 2024. 402 cases made, 135 cases imported. — BS

Burghound
91 p "I like the vintage quite a bit"

The shy and modest Jean-Marc Blain declared that 2015 is a "rich, ripe and full-bodied vintage where it was absolutely critical to pick early or you risked having heavy whites and surmature reds. I chose to begin picking on the 31st of August and brought fruit that was as clean as I have ever seen. However, even with such an early harvest date the potential alcohols ranged from 12.2 to 13%. Volumes though were low as we were down from 25 to 30% in the white 1ers and 30 to 50% in the grands crus and the reds. In the same vein as picking early, I did almost no lees stirring to avoid further enriching the wines. I like the vintage quite a bit and while it's perhaps not classic, I am convinced that the decision to pick early was the right one under the circumstances." I have to agree with Blain's assessment as he indisputably outperformed in 2015 and in both colors.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

hummer, krabbe, fisk, kalvekød og fjerkræ - gerne med cremet sauce.

Vinet

Ny i butiken: Chassagne-Montrachet Blanc 1. Cru Boudriotte 2015 från Domaine Blain-Gagnard. Chassagne-Montrachet utgör tillsammans med Meursault och Puligny-Montrachet den berömda treklöver som bildar Côte des Blancs (den vita sluttningen). Côte des Blancs är känt för att ge några av Burgunds bästa vita viner på Chardonnay druvan. Den allmänna uppfattningen av Chassagne Montrachets viner är att de kräver lagring och att de först efter några år visar en glimt av sin inneboende potential.

Producenten

Domaine Blain-Gagnard bildades när Jean-Marc Blain gifte sig med Claudine Gagnard, dotter till Jacques och Josèphe Gagnard och barnbarn till Edmond Delagrange, vilket resulterade i en förening genomsyrad av det burgundiska arvet. Duon får idag även hjälp av sin son Marc-Antonin, som har återvänt Frankrike efter att ha tillbringat studietid i australiska och Nya zeeländska vingårdar.

Arbetet genomsyras av noggrannhet och integritet, i allt från arbetet i vingården med vinstockar av olika ålder till valet av ekfat och tunnbindare. Man använder cirka 15% nya fat till sina premier cru och enklare viner, medan man till sina grand crus använder  30% ny ek (Allier).

Vinerna finns i ett ytterst begränsat utbud och är mycket koncentrerade. Kombinationen av både äldre och yngre vinstockar resulterar i viner som är kraftfulla, men samtidigt subtila nog att aldig bli burdusa.