Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Marc Colin Bourgogne Blanc la Combe St-Aubin 2015

Vad tyckte du?

Marc Colin Bourgogne Blanc la Combe St-Aubin 2015

Frankrike, Bourgogne Blanc, 750 ml, 12%

Marc Colins alltid lika stabila Bourgogne Blanc är döpt till La Combe som löst kan översättas till ”The Valley”. Vinet görs av chardonnaydruvor skördade alldeles vid kanten till Chassagne-Montrachet. Merparten av rankorna planterades 1972 med vissa omplanteringar 1998. Vinerna lagras i tio månader i ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Vinet har en tydlig renhet i frukten med toner av äpplen, citrus och söta kryddor. En medelfylligkropp och en angenämt eftersmak gör detta vin perfekt att dricka som det är eller till kraftigare fiskrätter.

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Marc Colins alltid lika stabila Bourgogne Blanc är döpt till La Combe som löst kan översättas till ”The Valley”. Vinet görs av chardonnaydruvor skördade alldeles vid kanten till Chassagne-Montrachet. Merparten av rankorna planterades 1972 med vissa omplanteringar 1998. Vinerna lagras i tio månader i äldre ekfat. Detta vin är verkligen en tydlig manifestation av Colins vinstil med sin fräschör och toner av gula frukter.

Producenten

Marc Colin är ett klassiskt namn när det kommer till vit Bourgogne, men idag flyger vinerna lite under radarn, och vinerna har inte stuckit iväg lika mycket i pris som många av de andra på denna nivån. Egendomen skapdes i 1970, men idag är det Marcs barn Joseph, Caroline och Damien som driver egendomen. Joseph, som överser markerna och vinmakningen, motsäger sig det han kallar ”vinmakarkulten” och menar att de är ”vinodlare snarare än vinmakare”. Sedan 2006 då Joseph tog över har vinerna blivit slankare, mer intensivt mineraliska och finessrika. St-Aubin ligger lite utanför rampljuset av resten av Côte d’Or, och har länge varit en by där man kunnat finns fantastiskt ”prisvärd” Bourgogne. Detta är inget undantag.

http://www.marc-colin.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du