Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Chavy Chouet Aligoté Les Petits Poiriers 2017

Vad tyckte du?

Domaine Chavy Chouet Aligoté Les Petits Poiriers 2017

Ekologisk

Frankrike, Bourgogne Aligoté, 750 ml, 13%

Unga stjärnskottet Romaric Chavys fina Bourgogne Aligoté! Druvan aligoté är en "glömd" grön druvsort i Bourgogne som är ett måste att testa för vinälskaren. Druvorna kommer från Puligny-Montrachet där aligoté är som bäst. Rankornas ålder är höga 60 år. Vinet lagras i 10 månader på ek och ståltank. V ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Aligoté

Smaknotering

Inbjudande doft med aromer av tropisk frukt, gröna äpplen och krita. Smaken är fyllig men fräsch med en hög syra och en lång fruktig eftersmak.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
3 g/l
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Livets Goda
91 p "Stramt juicy avslut ger mersmak och skapar ett ha-begär."

"Ung men med skönt krutig mineralitet. Bra juicy fruktighet med citrus och mineraler. Känns lätt i strukturen men fäster väldigt bra. Torrt lerig känsla i det mineraliska med örter och jordig vegetation, med gräs. Rent, elegant och väldigt gott naturligtvis. Stramt juicy avslut ger mersmak och skapar ett ha-begär."

Dina Viner
89 p "Ett ungt, friskt vin med fräsch frukt, bra balans."

"Ett ungt, friskt vin med fräsch frukt, bra balans, bra syra och inslag av grapefrukt, pomelo, nypressad citrus, limonell, blommor och mineraler."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5951

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till smakrika rätter av fisk och skaldjur, till fågelrätter eller milda rätter av ljust kött. För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

Unga stjärnskottet Romaric Chavys fina Bourgogne Aligoté! Druvan aligoté är en "glömd" grön druvsort i Bourgogne som är ett måste att testa för vinälskaren. Druvorna kommer från Puligny-Montrachet där aligoté är som bäst. Rankornas ålder är höga 60 år. Vinet lagras i 10 månader på ek och ståltank. Vinet kan drickas redan nu men vinner på en tids lagring. Man jobbar helt ekologiskt men är inte certifierade. Alla druvor handskördas och man använder enbart naturlig jäst. Passar till fisk, kyckling, kalv, fläsk och hårda ostar.

Producenten

Familjen Chavy är välkända i Côte de Beaune: Alain, Jean-Louis och Phillipe gör alla vin runt och i Puligny-Montrachet. Hubert Chavy brukade sälja majoriteten av sin produktion till de bästa négocianterna under många år, men sedan hans son Romaric har tagit över buteljerar de nästan allt de producerar.

Romaric började på vinskola redan vid 12 års ålder, innan han arbetade som lärling hos sin gudfar François Mikulski i Meursault. Han arbetade sedan i Sydafrika, Spanien, Grekland och Languedoc innan han tog över driften av familjeegendomen från Hubert, vid bara 22 års ålder.

Cirka 40% av Romarics vinstockar växer i byn Puligny-Montrachet, och majoriteten av plotterna är fantastiska lägen såsom Les Enseignères, Premier Cru Les Folatières och Premier Cru Champ Gains.

http://www.chavy-chouet.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du