Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Clos des Lunes Lune DArgent 2016

Vad tyckte du?

Clos des Lunes Lune DArgent 2016

Frankrike, Bordeaux, 750 ml, 12,5%

Druvorna handplockas vid perfekt mognad och sorteras. Varje vingårdsläge skördas för sig för att garantera att alla druvor nått optimal mognad. Långsam pressning i en pneumatisk vinpress, utan avstjälkning eller maceration. Débourbage (kall sedimentering) sker genom gravitation. Därefter lagras vi ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Sauvignon Blanc, Sémillon

Smaknotering

En ny stjärna i Bordeaux som ägs av berömda Domaine de Chevalier! Tasting note Doften är intensiv och fruktig med inslag av vit persika, litchi och akaciablommor. Smaken är rik med bra koncentration och frisk syra. Eftersmaken är lång och mineralisk.

Drickes
2013-2022
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

WineSpectator
88p

Grilled herb and wet straw notes mix with Meyer lemon and meringue notes. Lightly smoky edge on the finish, along with good zip. 70 percent Sémillon and 30 percent Sauvignon Blanc. New wine from this estate.

Underbar vit Bordeaux som ger oss en distinkt och fräsch Sauvignon Blanc mixad med renheten och yppigheten från Sémillon, som har allt vi eftersöker i ett svalklimatsvin från Bordeaux.

BjörnstierneAntonson
The Richard Juhlin Champagne Club, Stockholm

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till smakrika rätter av fisk och skaldjur, till getost eller till rätter av kyckling och fläsk. För recept klicka på länkarna nedan.

Vinet

Vinet

Druvorna handplockas vid perfekt mognad och sorteras. Varje vingårdsläge skördas för sig för att garantera att alla druvor nått optimal mognad. Långsam pressning i en pneumatisk vinpress, utan avstjälkning eller maceration. Débourbage (kall sedimentering) sker genom gravitation. Därefter lagras vinet på bottensatsen med regelbunden omrörning (bâtonnage). Lagringen sker termoreglerad kar i 6 - 7 månader.

DRUVOR 70% semillon, 30% sauvignon blanc.

LAGRINGSHORISONT 2013-2022. Vinet kan drickas redan nu men vinner på en tids lagring.

Producenten

Egendomen är belägen i Sauternes men vinerna säljs med ursprunget Bordeaux. Clos des Lunes vingårdar är planterade med gamla semillon- och sauvignon blanc-stockar. Genomsnittsåldern är cirka 30 år. Domaine de Chevalier, som är en av de verkligt klassiska egendomarna i Graves, tog över Clos des Lunes för ett antal år sedan och egendomen hette tidigare Château Haut Caplane. 

Producenten

Domainen är belägen i Sauternes, i en av de största terroirerna för vitt vin i Frankrike, Clos des Lunes är en magnifik rullande vingårdplanterade med gamla Sémillon och Sauvignon Blanc vinodlingar. Genomsnittet på rankorna är 30 år.

Domaine de Chevalier är en av de verkligt klassiska egendomarna i Graves. Innan 1986 gjordes vinerna under appellation Graves eftersom appellationen Péssac-Léognan inte kom till förrän 1987. Välstrukturerade Cabernet Sauvignon-dominerade viner med mkt god lagringspotential kännetecknar vanligen Domaine de Chevalier.

http://www.domainedechevalier.com