Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Guiraud G Chateau Guiraud 2016

Vad tyckte du?

Chateau Guiraud G Chateau Guiraud 2016

Ekologisk

Frankrike, Bordeaux, 750 ml, 12%

Torr Sauternes är en av de hetaste trenderna i Bordeaux och Guiraud gör en av de bästa. Druvorna kommer från en ca 15 ha stor vingård som är planterad med 50% sauvignon blanc och 50% semillon. Fatlagrad under sju månader i fat från föregånde års Grand Cru, vilket genererar ett som vin som erbjuder s ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Sauvignon Blanc, Sémillon

Smaknotering

Ett väldigt lyckat exempel på en "torr Sauternes". Château Guiraud är mest känt för sina söta viner men för varje år producerar de mer och mer av detta torra vin. Detta är ett mycket bra vin med hög frisk syra som balanseras av frukter av mogen citrus, persika och päron. Vinet har vilat en liten tid på fat vilket ger en lite rundare och fylligare smak i munnnen. Underbart vin till eleganta rätter av fisk och skaldjur. Fungerar även utmärkt som aperitif!

Drickes
2020-2022
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
3 g/l

Så tycker experterna

WineSpectator
92 p "Worth waiting to see how this evolves."

Intriguing, with a distinctive mix of yellow apple, lemon gelée, nectarine and shortbread notes. Chalky zing on the finish keeps this firmly grounded. Worth waiting to see how this evolves.

James Suckling
92 p "Better than in 2015."

Dense and tangy with sliced apples, lemon rind and a creamy texture. Some hints of salt. Medium to full body. Better than in 2015.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Torr Sauternes är en av de hetaste trenderna i Bordeaux och Guiraud gör en av de bästa. Druvorna kommer från en ca 15 ha stor vingård som är planterad med 50% sauvignon blanc och 50% semillon. Fatlagrad under sju månader i fat från föregånde års Grand Cru, vilket genererar ett som vin som erbjuder stor glädje i sin ungdom men även efter några år i källaren då vinet utan tvekan kommer att utvecklas till ett imponerande sådant.

Producenten

Slottet är placerat mellan Château d´Yquem och byn Sauternes. Egendomen är ganska stor med sina ca 130 ha där ca 70 ha är planterade med vinstockar. Guiraud är en ganska frisk, fräsch och elegant Sauternes och brukar visa sig från sin bästa sida efter mellan 5-10 år beroende på årgång. Druvorna för vinet är Semillon 65% och Sauvignon Blanc 35%. En stabil Sauternes!

http://chateauguiraud.fr/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du