Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Laville Château Laville Bordeaux Supérieur 2015

Vad tyckte du?

Château Laville Château Laville Bordeaux Supérieur 2015

Frankrike, Bordeaux, 750 ml, 12,5%

Direkt från Bordeaux kommer denna generösa Bordeaux Superiéur från fina årgång 2015. Vinet består av 75% merlot och 25% cabernet sauvignon och är en ungdomlig Bordeaux i klassiskt fyllig stil. Efter jäsning lagras vinet i 18 månader på ekfat innan det släpps på marknaden. Vinet kan lagras i ytterlig ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Cabernet Sauvignon, Merlot

Smaknotering

Stiltypisk och tillmötesgående doft med toner av mörka bär, svarta vinbär, ceder och ekfat. Smaken är fyllig, elegant och strukturerad med en klassisk tanninstruktur. Här finns eleganta toner av mörka bär, viol och fat. Ett elegant vin som bjuder på lång och fruktdriven eftersmak.

Drickes
2019-2024
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l
Lufta vinet
1 timma

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/515051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Direkt från Bordeaux kommer denna generösa Bordeaux Superiéur från fina årgång 2015. Vinet består av 75% merlot och 25% cabernet sauvignon och är en ungdomlig Bordeaux i klassiskt fyllig stil. Efter jäsning lagras vinet i 18 månader på ekfat innan det släpps på marknaden. Vinet kan lagras i ytterligare 5-8 år men passar fint att dricka redan nu - häll gärna upp i en karaff en timma innan servering. Servera till fina köttbiten tillsammans med potatisgratäng eller potatispuré gärna med svamptillbehör och varför inte en krämig sås? Årgång 2015 tilldelades gulmedalj av Gilbert & Gaillard vid Concordes International 2016.

Producenten

Château Laville är byggt på ruinerna av en gammal romersk villa och består idag av 30 hektar vinstockar som producerar generösa och lättillgängliga viner. Efter en förödande frost år 1956 planterades ägorna om och idag ligger medelåldern på rankorna på cirka 25 år. Generellt lagras egendomens viner i 18 månader på ekfat innan de släpps på marknaden och man släpper årligen enbart omkring 200.000 flaskor fördelat på fem olika cuvéer. För sina viner vinner man ofta medaljer i olika nationella och internationella tävlingar.

Familjen Faye har bott i Gironde i Bordeaux sedan 1800-talet och har alltid varit i vinbranschen (som vinhandlare och vinmakare). Först efter andra världskriget började man började göra eget vin. Tre generationer senare sköts ägorna av bröderna Alain och Hervé Faye.

http://www.chateaulaville.com/en/