Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Castenet Château Castenet 2016

Vad tyckte du?

Chateau Castenet Château Castenet 2016

Frankrike, Bordeaux, 750 ml, 12,5%

I originalträlåda direkt från Bordeaux kommer denna guldmedaljvinnare från unga paret Mylene och Guillaume Guennec. Vinet består av 60% merlot och 40% cabernet sauvignon och är en ungdomlig Bordeaux i klassisk stil. Vinet kan lagras i 5-8 år men passar fint att dricka redan nu - häll gärna upp i en ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Cabernet Sauvignon, Merlot

Smaknotering

Stiltypisk och tillmötesgående doft med toner av mörka bär, svarta vinbär, ceder och ekfat. Smaken är fyllig, elegant och strukturerad med en klassisk tanninstruktur. Här finns eleganta toner av mörka bär, viol och fat. Ett elegant vin som bjuder på lång och fruktdriven eftersmak. Levereras i trälåda.

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l
Lufta vinet
1 timma

Så tycker experterna

ConcoursdeBourdeaux
Médaille d´Or 2018

Guldmedaljör vid Conceurs de Bordeaux 2018.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/514051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

I originalträlåda direkt från Bordeaux kommer denna guldmedaljvinnare från unga paret Mylene och Guillaume Guennec. Vinet består av 60% merlot och 40% cabernet sauvignon och är en ungdomlig Bordeaux i klassisk stil. Vinet kan lagras i 5-8 år men passar fint att dricka redan nu - häll gärna upp i en karaff en timma innan servering. Servera till fina köttbiten tillsammans med potatisgratäng eller potatispuré gärna med svamptillbehör och varför inte en krämig sås?

Producenten

Egendomen Château Castenet ligger i byn Auriolles som är belägen i appellationen Entre-Deux-Mers i Bordeaux. Man producerar både rött, vitt och rosévin av druvor från de fyra olika appellationerna Bordeaux, Bordeaux Superieur, Entre-Deux-Mers och Bordeaux Rosé. Château Castenet har vunnit ett flertal priser och utmärkelser för sin kvalitet, bland annat guldmedaljen ”Médaille d’Or” i tävlingen Concours de Bordeaux 2018. Egendomens historia dateras tillbaka till 1850 men drivs sedan 2010 av unga paret Mylene och Guillaume Guennec som båda vuxit upp i vinmakningsmiljö. Deras mål är att respektera områdets terroir genom att göra viner med så lite intervention som möjligt - både ute i vingårdarna och i vineriet. Ägornas storlek är 34,8 hektar varav 8,9 av dessa är planterade med gröna druvor och 25,8 hektar ör dedikerade till blå druvsorter.http://www.chateau-hautcastenet.fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du