Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Ferrière Chateau Ferriere 2018

Château FerrièreChateau Ferriere 2018

Ekologisk

Frankrike, Bordeaux, 750 ml, 14,5%

Detta är en av de få egendomarna i Médoc som producerar ekologiska och biodynamiska viner. Ferrier är en 3:e Cru från Margaux på 24 hektar. Vinet är gjort på en blandning av 68% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 5% Petit Verdot och 2% Cabernet Franc. Vinmakare är Eric Boissenot.

Styckvis

549 kr

/flaskaOrd. pris 619 kr
Låda (6 st)

3 294 kr

Ord. pris 3 714 kr
Smaknotering

Stor fokuserad ännu ungdomlig doft av mörk frukt, plommon, svartavinbär, björnbär, charkuterier, blyerts, lavendel och krossade stenar. Smaken är medelfyllig till fyllig och ungdomligt intensiv med silkiga och inlindade (men tydliga) tanniner. Här finns mörka bär (svarta vinbär och björnbär) och en lite ungdomligt fräsch ton av blyerts, lavendel och krossade stenar under den mörka frukten. Fina tanninstruktur och lång eftersmak.

Drickes
2025-2040
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
95p

Aromas of blackberries and black olives with grapey undertones. Graphite as well. It’s tight and full-bodied, yet very polished and refined. Creamy texture. Just a hint of tar on the finish. From biodynamically grown grapes with Demeter certification. Tiny production. Try after 2025.

Vinous
94p

The 2018 Ferrière is a powerful, tightly wound wine. Inky dark fruit, gravel, cured meats, graphite, smoke and lavender all run through the 2018. Readers will have to be especially patient, as the 2018 needs time to unwind. Yields are down from an average of 45 hectoliters per hectare to just 26, which no doubt contributes to the wine's natural intensity. The blend is 68% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 5% Petit Verdot and 2% Cabernet Franc, in other words, the Cabernet Sauvignon is especially high, a recent trend here because of climate change. This is the first year in which a portion of the wine was aged in cement and amphora (20%), which according to Claire Lurton allows for lower SO2 in aging.

-- Antonio Galloni

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Detta är en av de få egendomarna i Médoc som producerar ekologiska och biodynamiska viner. Ferrier är en 3:e Cru från Margaux på 24 hektar. Vinet är gjort på en blandning av 68% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 5% Petit Verdot och 2% Cabernet Franc. Vinmakare är Eric Boissenot.

Producenten

Ferrière är en av Médocs mindre egendomar (enbart 18 hektar planterade med vinrankor) och ligger i Margaux. Slottet hade länge svårt att leva upp till sin rankning som en 2e Cru Classé men i början av 1990-talet köptes egendomen av familjen Villars (Chasse Spleen, La Gurgue & Haut Bages Liberal) och sedan dess har vinerna blivit bättre och bättre.

Under 2013 genomfördes stora renoveringar av egendomen. Sedan 2015 är man ekologiskt certifierade och håller dessutom på att konvertera jordbruket till biodynamisk odling. 

http://www.ferriere.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du