Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château des Eyssards  2013

Château des Eyssards 2013

Frankrike, Bergerac, 750 ml, 14,5%

Vinet kommer från Bergerac, ett ursprung som omfattar 7 150 hektar, knappt tio mil öster om staden Bordeaux och gränsar till området med samma namn. Rosévinerna från området är fruktiga och mjuka och kan drickas unga. Röd Côtes de Bergerac klarar fatlagring i fem-sex år och de vita vinerna härifrån ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2013

Smaknotering

Fruktig doft med inslag av mörka bär. Smaken är medelfyllig och kraftfull med lång och balanserad eftersmak. Här finns fina toner av svarta vinbär i en tät och koncentrerad stil.

Drickes
2016-2017
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

Backbone, delicate fruit and plenty of power combined to give you a wine for all occasions and tastes, value for money.

BenHill
Sjömagasinet, Göteborg

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till mörkt kött och vilt, gärna med smakrika tillbehör. För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

Vinet kommer från Bergerac, ett ursprung som omfattar 7 150 hektar, knappt tio mil öster om staden Bordeaux och gränsar till området med samma namn. Rosévinerna från området är fruktiga och mjuka och kan drickas unga. Röd Côtes de Bergerac klarar fatlagring i fem-sex år och de vita vinerna härifrån är torra, friska och aromatiska. I Côtes de Bergerac produceras även söta vita viner med finess som går att lagra under lång tid. DRUVOR 70% merlot och 30% cabernet franc -2015. Vinet är drickfärdigt men tål att sparas en tid.

Producenten

Ägaren Pascal Cuisset är en stor man, nära2 meter - men hans viner är också stora i alla avseenden. Bergerac har många traditioner, Cyrano de Bergerac, tryffel och söta vita viner som Monbazillac. Staden ligger idylliskt belägen vid floden Dordogne, inte långt från Saint-Emilion. Skillnaden är dock att här finns inte alls lika många turister. Eyssards tillhör familjen Cuisset sedan 1929 och har alltid haft ett gott rykte för röda viner som är nära Saint-Emilion och Pomerol. Jordmånen har samma kalk, som floden har fört ner från Centralmassivet, och vindruvor är också identiska. Under 1990-talet, tog tredje generationen, Pascal Cuisset och införde nya metoder som hittills har endast använts för det dyrare vinet och samtidigt han skurit ner kvantiteten och fortsätter ner för att nå en ännu högre kvalitet.
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du