Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Faiveley Beaune Premier Cru Clos de l´Écu Monopole 2017

Vad tyckte du?

Domaine Faiveley Beaune Premier Cru Clos de l´Écu Monopole 2017

Frankrike, Beaune, 750 ml, 13,5%

Clos de lÉcu är en 2 ha stor appellation som dateras ända bak till medeltiden. Denna plot köptes in 2003 av Francois Faiveley och eftersom Faiveley är ensamägare så kallas vinet för "monopole". Vinet jäser i 19 dagar. Vinet överpumpas varje dag för att få fram så mycket smak och färg som möjligt frå ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Denna jordmån erbjuder fruktiga och väldigt eleganta pinot-variationer. Djup, mörkröd färg med doft av både röda och svarta bär. Fyllig, kryddig smak med en liten fräsch, mintig eftersmak. Vinet utvecklas på bästa sätt i flaskan men är även klar att drickas nu.

Drickes
2023-2040
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineEnthusiast
93 p "Its ripeness and strawberry fruitiness already hint at a powerful, delicious and full wine."

This wine still shows bold tannins although its fruit suggests that plenty of richness will come. Its ripeness and strawberry fruitiness already hint at a powerful, delicious and full wine.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Clos de lÉcu är en 2 ha stor appellation som dateras ända bak till medeltiden. Denna plot köptes in 2003 av Francois Faiveley och eftersom Faiveley är ensamägare så kallas vinet för "monopole". Vinet jäser i 19 dagar. Vinet överpumpas varje dag för att få fram så mycket smak och färg som möjligt från skalen. Vinet lagras i 14 månader på franska ekfat varav en tredjedel är nya.   Passar utmärkt till ankbröst, hjortfilé eller lammstek.

Producenten

Detta berömda företag grundades i Nuits St Georges redan 1825 av Pierre Faiveley. Hans son Joseph gav sitt namn till familjeföretaget, som kom att efterföljas av den första François. Georges bidrog till grundandet av Chevaliers du Tastevin, en av förgrundsfigurerna för Côte Chalonnaise, François som nyligen gick i pension har efterföljts av hans son Erwan , född 1979. Redan har den nye VD:n Bernard Hervet med tydlighet visat en märkbar ökning av vinodlingar. Man köpte Domaine Annick Parent (Pommard, Volnay och Monthelie), Domaine Monnot (olika Puligny-Montrachet vingårdar inklusive Grands Crus Bienvenues-Batard-Montrachet och Batard-Montrachet) och har nya avtal med Domaine Matrot-Wittersheim i Meursault och Blagny.  Få är de vinmakare i världen som aspirerar på att göra Chardonnay och Pinot Noir utan att se till Bourgogne som referens, många lyckas göra goda viner men i ärlighetens namn är de få som lyckas göra lika komplexa, balanserade och nyanserade exempel som de vi finner i Bourgogne. Nuits-st-Georges som bjuder på en mångfald av goda viner, mest rött men en viss del vitt. Faiveley är ett lysande uttryck av Nuits-st-Georges terroir. Inne i byn finns det en rik uppsjö av vinbutiker och restauranger, Varför inte spisa på Le Saint Georges eller La Cabotte? 
http://www.domaine-faiveley.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du