Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Julien Sunier Morgon 2017

Vad tyckte du?

Julien Sunier Morgon 2017

Ekologisk

Frankrike, Beaujolais, 750 ml, 13%

Biodynamiska Julien Sunier är ett strålande exempel på varför nästan hela vinvärlden pratar om, och dricker, Beaujolais! Morgon är en av tio crus i Beaujolais, och en av de som ger mest strukturerade viner. Druvorna till Julien Suniers Morgon kommer från två mindre vingårdslägen, Corcelette och Oegi ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Gamay

Smaknotering

Inbjudande doft av mörka hallon, jordgubbar, mörka körsbär, krossad sten och färska örter. Smaken är lätt och fräsch men samtidigt komplex med en skinande syra, saftig bärighet, inlindade tanniner och mineraldrivet och långt avslut. Ett mycket gott naturvin som vinner på dekantering!

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC
Lufta vinet
1 timma

Så tycker experterna

Dina Viner
91 p "Inslag av körsbär, vildhallon, jordgubbar, smultron, blommor och mineraler."

"Ett ungt, friskt vin med fräsch frukt, bra balans, bra syra och inslag av körsbär, vildhallon, jordgubbar, smultron, blommor och mineraler. Drick 18-24."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Biodynamiska Julien Sunier är ett strålande exempel på varför nästan hela vinvärlden pratar om, och dricker, Beaujolais! Morgon är en av tio crus i Beaujolais, och en av de som ger mest strukturerade viner. Druvorna till Julien Suniers Morgon kommer från två mindre vingårdslägen, Corcelette och Oegillat, som planterades i början av 1960-talet i granitdominerad jordmån. Jordbruket bedrivs biodynamiskt och vinet är ett så kallat naturvin. Druvorna jästes i hela klasar och betongtankar, därefter pressades druvor och must i traditionell gammal korgpress. Vinet lagras sedan i 8-11 månader på gamla Bourgognefat innan det buteljeras utan filtrering och klarning. Vinet är Juliens mest kraftfulla vin och vinner på att lagras några år. 

Producenten

Julien Sunier är en av de mest spännande små egendomarna som blommat upp i Beaujolais under de senaste åren. Sunier växte upp i Dijon, men kommer inte från någon vinfamilj. Istället fick han hjälpa sin mor i hennes frisörsalong, och en av hennes stamkunder råkade vara Christophe Roumier.

Efter att Julien tagit examen bestämde hans sig för att jobba hos Roumier för att "se vad detta med vin handlade om". De efterföljande åren spenderade han sedan med att resa världen över och jobba på olika vingårdar. När han återvände till Bourgogne arbetade han med vinproducenterna Nicolas Potel i Nuits Saint-Georges och Jean-Claude Rateau i Beaune, vilka startade hans passion för ekologisk och biodynamisk vinodling.

Efter sin tid i Bourgogne tillbringade Julien fem år hos en stor negociant där han arbetade med odlare från alla 10 Cru-byar i Beaujolais Detta arbete visade sig vara ovärderligt eftersom det gav honom en stor förståelse för de olika mikroklimaten och mikroterroiren i regionen.

Under våren 2008 bestämde sig Julien för att fullfölja sin dröm om att starta något på egen hand, där han kunde driva en egendom helt ekologiskt och med naturlig vinframställning. Han tog över 3 hektar tätt planterade gamla vinstockar i Cru-byarna Fleurie, Morgon och Régnié. Han arbetar för närvarande för att omvandla alla sina vingårdar till ekologisk vinodling. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du