Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine des Baumard Vin Blanc Sec - La Caleche 2015

Domaine des BaumardVin Blanc Sec - La Caleche 2015

Frankrike, Anjou, 750 ml, 12,5%

Klassiskt vitt från Loire gjort på en blandning av chenin blanc och chardonnay från drygt 30-åriga stockar och som vuxit på en blandning av schist och kalkrika jordar. Vinet har jäst och lagrats på sin jästfällning i tankar för att behålla en ren och fräsch frukt. 

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Lätt till medelfylligt friskt vin med inslag av citrus, mineral, äpplen och lite smör. Fräsch, ren och druvig smak med välbalanserad eftersmak. 

Drickes
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
88p

Få områden har så en så rättfram clean vinstil som de vita torra vinerna från Loire. Här har vi en fräsch blandning på mestadels chenin blanc som fått lite uppbackning av chardonnay från en av områdets stora - Domaine Baumard. La Caleche 2015 smakar av citrus, mineral, gröna äpplen och krita/kalk. Det är lätt, det är fräscht och det är läskande.

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Klassiskt vitt från Loire gjort på en blandning av chenin blanc och chardonnay från drygt 30-åriga stockar och som vuxit på en blandning av schist och kalkrika jordar. Vinet har jäst och lagrats på sin jästfällning i tankar för att behålla en ren och fräsch frukt. 

Producenten

Domain des Baumard tillhör stjärnorna i Loire och ligger 20 kilometer från Angers i Roche sur Loire. Här gör man viner från klassiska distrikt som Savennières, Côteaux du Layon och Quarts de Chaume - och alltid med druvsorten chenin blanc i fokus.

Sedan 1987 är det Florent Baumard som leder egendomen. Han är upplärd sav en av Frankrikes mest erkända vinmakare - Jean Jacques Vincent från Chateau Fuissé. Alla viner görs i princip från samma klasar och man skördar druva för druva allt eftersom de mognar - från fräscha ”gröna” druvor till sent skördade ihopskrumpnade druvor som angripits av ädelröta. 

Bland vinerna hittar vi bland annat den fantastiska Clos du Papillon från Savennières som görs på ekologisk frukt och har en otrolig lagringspotential men också en söt Quarts de Chaume i världsklass. Domaine Baumard gör också ett rött vin kallat Clos de la Folie som görs på en blandning av cabernet franc och cabernet sauvignon. 


Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du