Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Zind-Humbrecht ZIND (Pinot Chardonnay), Zind Humbrecht Alsace, øko 2015

Vad tyckte du?

Domaine Zind-Humbrecht ZIND (Pinot Chardonnay), Zind Humbrecht Alsace, øko 2015

Frankrike, Alsace, 750 ml, 13%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2015

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Ekstra Bladet
5/6

Vin på chardonnay og auxerrois fra Alsace. Fersken og abrikosnoter i duften. En sprød og syrlig vin i smagen hvor man fornemmer chardonnay'ens frugtige toner og syren fra auxerrois. Spændende og vellavet vin med en lang afslutning.

Vidunderlig ren vin på atypisk Alsace blend. Und pirrende og saftig med lækker grapefrugtbitterhed, stadig reduktiv med våde sten og delikate florale og røgede noter på på toppen af en tindrende ren æble- og citrusfrugt. Formidabel til pris en.

Jyllands-Posten
Gastromand
5/6

Det her er også Alsace, selvom der kun står ”vin de table” på etiketten. Chardonnay er skurken, den må man ikke bruge i Alsace, men det gør Zind Humbrecht her sammen med auxerrois-drue. Det giver citrusfrisk næse og fyldig men frisk mund. S muk vin i perfekt balance. Og så er det bio og smager fantastisk. Til tilbudsprisen når vi op på 5 gastromænd.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten


Zind-Humbrecht förfogar över några av de allra bästa vingårdarna i Alsace som Rangen, Clos-St-Urbain, Brand, Hengst, Goldert, Herrenweg och Heimbourg. Totalt omfattar egendomen 40 hektar runt om i Alsace. Egendomen grundades 1959 efter giftermål mellan Léonard Humbrecht och Geneviève Zind. Léonard Humbrecht har sedan dess satt sin prägel på vinvärlden genom att lansera åtråvärda viner år efter år. Deras son Olivier, som nu tagit över driften av egendomen, har inte gömt sig bakom sin fars insatser. Han är den förste fransman att ta examen som Master of Wine och han fortsätter att producera en häpnadsväckande mängd av högkvalitativa viner. Sedan 2002 är Domaine Zind-Humbrecht certifierad som biodynamisk odlare. Det är därför inte särskilt förvånande att de tror på låg avkastning i vingårdarna. Normalt tar de ut 35 hl/ha i stället för de 70 hl/ha som vinlagen stipulerar som maxuttag för grand cru-vingårdar i Alsace. Oliviers övertygelse, att arbeta med de finaste terroirerna i Alsace, ledde honom att köpa branta och svåra vingårdslägen som Rangen och Clos Windsbuhl. De var platser som andra odlare var angelägna att sälja eftersom det inte gick att skörda i dem med mekaniserade metoder, ett problem som Zind Humbrecht enkelt löste genom att arbeta med hästar.

Om Olivier Humbrecht:

One of ten of the best winemakers on planet earth!” – Robert Parker                                                                                                            
”Universums främste vinproducent!” – Wine Magazine

http://www.zindhumbrecht.fr/en

Karta