Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Zind-Humbrecht Zind 2014

Vad tyckte du?

Domaine Zind-Humbrecht Zind 2014

Ekologisk

Frankrike, Alsace, 750 ml, 12,5%

Det är inte tillåtet att använda chardonnay i alsacevin så man får inte använda ursprunget Alsace och heller inte sätta ut årgången på etiketten. Det löste Zind-Humbrecht på ett fiffigt sätt. Den första årgång som släpptes var 2006 och den skrev man som Z + två ekfat (ser ut som nollor) + 6. På så s ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2014

Druvor

Chardonnay, Auxerrois/Pinot Auxerrois

Smaknotering

Doften är stor och komplex med inslag av lime och mineral. Smaken är mycket frisk och stram med fruktig och mycket lång eftersmak med inslag av citrus.

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

WineEnthusiast
92 p

The flinty but utterly promising scent of reduction still hovers above this wine: clearly this is not meant to be drunk now. The palate underneath already tells of the freshest apple fruit, of depth and purity plus a woody roundness. Let this sleep in your cellar until 2017–2023.

Decanter
90 p

This unusual Alsace blend of two-thirds Chardonnay and one-third Auxerrois – hence the Vin de France labelling rather than AC Alsace – is very citrussy with lots of white stone. Nice texture and weight marked by fresh, saline acidity.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till fisk och skaldjur eller till milt kryddade rätter av kyckling. För recept klicka på länkarna nedan.

Vinet

Det är inte tillåtet att använda chardonnay i alsacevin så man får inte använda ursprunget Alsace och heller inte sätta ut årgången på etiketten. Det löste Zind-Humbrecht på ett fiffigt sätt. Den första årgång som släpptes var 2006 och den skrev man som Z + två ekfat (ser ut som nollor) + 6. På så sätt kunde man kommunicera årgången till konsumenten utan att egetligen bryta mot några regler. Att det inte stod Alsace på etiketten löste sig av sig självt eftersom firman är en av de mest kända alsacefirmorna.

DRUVOR Chardonnay och auxerrois.

Producenten


Zind-Humbrecht förfogar över några av de allra bästa vingårdarna i Alsace som Rangen, Clos-St-Urbain, Brand, Hengst, Goldert, Herrenweg och Heimbourg. Totalt omfattar egendomen 40 hektar runt om i Alsace. Egendomen grundades 1959 efter giftermål mellan Léonard Humbrecht och Geneviève Zind. Léonard Humbrecht har sedan dess satt sin prägel på vinvärlden genom att lansera åtråvärda viner år efter år. Deras son Olivier, som nu tagit över driften av egendomen, har inte gömt sig bakom sin fars insatser. Han är den förste fransman att ta examen som Master of Wine och han fortsätter att producera en häpnadsväckande mängd av högkvalitativa viner. Sedan 2002 är Domaine Zind-Humbrecht certifierad som biodynamisk odlare. Det är därför inte särskilt förvånande att de tror på låg avkastning i vingårdarna. Normalt tar de ut 35 hl/ha i stället för de 70 hl/ha som vinlagen stipulerar som maxuttag för grand cru-vingårdar i Alsace. Oliviers övertygelse, att arbeta med de finaste terroirerna i Alsace, ledde honom att köpa branta och svåra vingårdslägen som Rangen och Clos Windsbuhl. De var platser som andra odlare var angelägna att sälja eftersom det inte gick att skörda i dem med mekaniserade metoder, ett problem som Zind Humbrecht enkelt löste genom att arbeta med hästar.

Om Olivier Humbrecht:

One of ten of the best winemakers on planet earth!” – Robert Parker                                                                                                            
”Universums främste vinproducent!” – Wine Magazine

http://www.zindhumbrecht.fr/en