Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Zind-Humbrecht Zind 2010

Vad tyckte du?

Domaine Zind-Humbrecht Zind 2010

Ekologisk

Frankrike, Alsace, 750 ml, 12,5%

Det är inte tillåtet att använda chardonnay i alsacevin så man får inte använda ursprunget Alsace och heller inte sätta ut årgången på etiketten. Det löste Zind-Humbrecht på ett fiffigt sätt. Den första årgång som släpptes var 2006 och den skrev man som Z + två ekfat (ser ut som nollor) + 6. På så s ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2010

Druvor

Chardonnay, Auxerrois/Pinot Auxerrois

Smaknotering

Doften är stor och komplex med inslag av lime och mineral. Smaken är mycket frisk och stram med fruktig och mycket lång eftersmak med inslag av citrus.

Drickes
2014-2018
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

WineAdvocate
88 p "Refreshing juiciness and a clarity"

Fresh apple suffused with orange and lemon rinds as well as chalk mark the as usual two-thirds Chardonnay, one-third Auxerrois blend from Clos Windsbuhl that is 2010 Zind. It took a year for this to go dry and Humbrecht is right to point to the extra measure of textural richness and sheer length that this seems to have promoted. What’s more, there is a refreshing juiciness and a clarity that I miss in the corresponding all-Chardonnay Clos Windsbuhl bottling. I would plan to enjoy this by 2018, but would not be at all surprised to witness it achieving greater complexity along the way.

Vinous
88 p "A very good vintage for this bottling."

Aromas of yellow peach and apricot are complicated by vanilla and butter and lifted by a spicy topnote and a hint of orange zest. Almost thick yellow fruit and salty mineral flavors show a touch of sweetness buffered by lively acidity. Plenty of chardonnay-dominated fruit here. Finishes fairly dry, fresh and long. A very good vintage for this bottling.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till fisk och skaldjur eller till milt kryddade rätter av kyckling. För recept klicka på länkarna nedan.

Vinet

Det är inte tillåtet att använda chardonnay i alsacevin så man får inte använda ursprunget Alsace och heller inte sätta ut årgången på etiketten. Det löste Zind-Humbrecht på ett fiffigt sätt. Den första årgång som släpptes var 2006 och den skrev man som Z + två ekfat (ser ut som nollor) + 6. På så sätt kunde man kommunicera årgången till konsumenten utan att egetligen bryta mot några regler. Att det inte stod Alsace på etiketten löste sig av sig självt eftersom firman är en av de mest kända alsacefirmorna.

DRUVOR Chardonnay och auxerrois.

Producenten


Zind-Humbrecht förfogar över några av de allra bästa vingårdarna i Alsace som Rangen, Clos-St-Urbain, Brand, Hengst, Goldert, Herrenweg och Heimbourg. Totalt omfattar egendomen 40 hektar runt om i Alsace. Egendomen grundades 1959 efter giftermål mellan Léonard Humbrecht och Geneviève Zind. Léonard Humbrecht har sedan dess satt sin prägel på vinvärlden genom att lansera åtråvärda viner år efter år. Deras son Olivier, som nu tagit över driften av egendomen, har inte gömt sig bakom sin fars insatser. Han är den förste fransman att ta examen som Master of Wine och han fortsätter att producera en häpnadsväckande mängd av högkvalitativa viner. Sedan 2002 är Domaine Zind-Humbrecht certifierad som biodynamisk odlare. Det är därför inte särskilt förvånande att de tror på låg avkastning i vingårdarna. Normalt tar de ut 35 hl/ha i stället för de 70 hl/ha som vinlagen stipulerar som maxuttag för grand cru-vingårdar i Alsace. Oliviers övertygelse, att arbeta med de finaste terroirerna i Alsace, ledde honom att köpa branta och svåra vingårdslägen som Rangen och Clos Windsbuhl. De var platser som andra odlare var angelägna att sälja eftersom det inte gick att skörda i dem med mekaniserade metoder, ett problem som Zind Humbrecht enkelt löste genom att arbeta med hästar.

Om Olivier Humbrecht:

One of ten of the best winemakers on planet earth!” – Robert Parker                                                                                                            
”Universums främste vinproducent!” – Wine Magazine

http://www.zindhumbrecht.fr/en