Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Zind-Humbrecht Zind 2009

Vad tyckte du?

Domaine Zind-Humbrecht Zind 2009

Ekologisk

Frankrike, Alsace, 750 ml, 12,5%

Det är inte tillåtet att använda chardonnay i alsacevin så man får inte använda ursprunget Alsace och heller inte sätta ut årgången på etiketten. Det löste Zind-Humbrecht på ett fiffigt sätt. Den första årgång som släpptes var 2006 och den skrev man som Z + två ekfat (ser ut som nollor) + 6. På så ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2009

Druvor

Chardonnay, Auxerrois/Pinot Auxerrois

Smaknotering

Förbjuden frukt i Alsace! Tasting note Doften är stor och komplex med inslag av lime och mineral. Smaken är mycket frisk och stram med fruktig och mycket lång eftersmak med inslag av citrus.

Drickes
2012-2018
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

WineSpectator
89p/100

Theres a salty tang of minerality running through this wine, with crackling acidity that frames the bright green pear, fig, apricot and tangerine notes. Fresh and juicy, with a long, smoky finish. Drink now through 2016. 1,000 cases made.

Går det att hitta bättre viner till mat? Förmodligen inte. Här finns syran, kraften och renheten att ackompanjera inte bara fisk och skaldjur utan också feta rätter som anklever, fågel och ljust kalvkött samt en vällagrad ost från Savojen eller alptrakterna. Det mycket torra och tempererade klimatet skyddas av Vogeserna i väst samt influeras av Rhen i öst. De ofta mycket branta vingårdarna har en mycket spännande mångfald i jordmånerna. Varje druvsort är en egen värld där Rieslingen står för ras och elegans, Pinot Grisen för volym och fetma samt Gewurtztraminern för krydda och intensitet.

BjörnstierneAntonson
The Richard Juhlin Champagne Club, Stockholm

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till fisk och skaldjur eller till milt kryddade rätter av kyckling. För recept klicka på länkarna nedan.

Vinet

Vinet

Det är inte tillåtet att använda chardonnay i alsacevin så man får inte använda ursprunget Alsace och heller inte sätta ut årgången på etiketten. Det löste Zind-Humbrecht på ett fiffigt sätt. Den första årgång som släpptes var 2006 och den skrev man som Z + två ekfat (ser ut som nollor) + 6. På så sätt kunde man kommunicera årgången till konsumenten utan att egetligen bryta mot några regler. Att det inte stod Alsace på etiketten löste sig av sig självt eftersom firman är en av de mest kända alsacefirmorna.

DRUVOR Chardonnay och auxerrois.

LAGRINGSHORISONT 2012-2018. Vinet kan drickas redan nu men vinner något på ytterligare lagring.

Producenten

Zind-Humbrecht förfogar över odlingar i några av de allra bästa vingårdarna i Alsace, Rangen Clos-St-Urbain, Brand, Hengst, Goldert, Herrenweg och Heimbourg och några till. Totalt omfattar egendomarna 40 hektar runt om i Alsace. Sedan 2002 är Domaine Zind-Humbrecht certifierad som biodynamisk odlare av kontrollorganet Biodyvin.

Far och son, Léonard och Olivier Humbrecht, driver Zind-Humbrecht, en av de största domänerna i Alsace. Domänen grundades 1959 efter giftermål mellan Léonard Humbrecht och Geneviève Zind. Léonard Humbrecht har satt sin prägel på vinvärlden genom att lansera åtråvärda viner år efter år, från ett antal vingårdslägen runt om i Alsace. Deras son, Olivier, har inte gömt sig bakom hans fars insatser. Han är den förste fransman att ta examen som Master of Wine och han fortsätter att producera en häpnadsväckande mängd av högkvalitativa viner. Firman jobbar med låg avkastning i vingårdarna. Exempelvis tar man normalt ut 35 hl/ha i stället för de 70 hl/ha som vinlagen stipulerar som maxuttag för grand cru-vingårdar i Alsace. Oliviers övertygelse, att arbeta med de finaste terroirerna i Alsace, ledde honom att köpa branta och svåra vingårdslägen som Rangen och Clos Windsbuhl. De var platser som andra odlare var angelägna att sälja eftersom det inte gick att skörda i dem med mekaniserade metoder, ett problem som Zind Humbrecht löste genom att arbeta med hästar.

Oliviers viner är personliga och stora, de lämnar aldrig den som dricker dem oberörd. Tack vare detta är han ensam om att ha blivit vald till årets vitvinsmakare tre år i rad i tidningen Wine och att utnämnas till klarast lysande Alsace-stjärna i såväl Alles Über Wein som i franska Le Classement.

Många vinälskare undrar över Zind-Humbrechts viner vad gäller graden av sötma i dem. Samma vin från två olika årgångar kan variera väldigt mycket i det avseendet. På etiketterna finns dock en liten markering, "indice" eller index, 1 står för torr och ökar upp till 5 för söt. Kom dock ihåg att desto längre vinet lagras, desto torrare upplevs det på smaken.

Producenten


Zind-Humbrecht förfogar över några av de allra bästa vingårdarna i Alsace som Rangen, Clos-St-Urbain, Brand, Hengst, Goldert, Herrenweg och Heimbourg. Totalt omfattar egendomen 40 hektar runt om i Alsace. Egendomen grundades 1959 efter giftermål mellan Léonard Humbrecht och Geneviève Zind. Léonard Humbrecht har sedan dess satt sin prägel på vinvärlden genom att lansera åtråvärda viner år efter år. Deras son Olivier, som nu tagit över driften av egendomen, har inte gömt sig bakom sin fars insatser. Han är den förste fransman att ta examen som Master of Wine och han fortsätter att producera en häpnadsväckande mängd av högkvalitativa viner. Sedan 2002 är Domaine Zind-Humbrecht certifierad som biodynamisk odlare. Det är därför inte särskilt förvånande att de tror på låg avkastning i vingårdarna. Normalt tar de ut 35 hl/ha i stället för de 70 hl/ha som vinlagen stipulerar som maxuttag för grand cru-vingårdar i Alsace. Oliviers övertygelse, att arbeta med de finaste terroirerna i Alsace, ledde honom att köpa branta och svåra vingårdslägen som Rangen och Clos Windsbuhl. De var platser som andra odlare var angelägna att sälja eftersom det inte gick att skörda i dem med mekaniserade metoder, ett problem som Zind Humbrecht enkelt löste genom att arbeta med hästar.

Om Olivier Humbrecht:

One of ten of the best winemakers on planet earth!” – Robert Parker                                                                                                            
”Universums främste vinproducent!” – Wine Magazine

http://www.zindhumbrecht.fr/en