Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Weinbach Sylvaner 2018

Vad tyckte du?

Domaine Weinbach Sylvaner 2018

Ekologisk

Frankrike, Alsace, 750 ml, 13%

Det är ganska ovanligt med viner från Alsace på ren Sylvaner, men Domaine Weinbachs exempel är fantastiskt. Vinet är gjort av druvor från Clos des Capucins-vinmarken som har ett unikt mikroklimat där druvan kan förverkliga sin fulla potential.

Styckvis

249:-

/flaska
Låda (12 st)

249:-

/flaska, totalt 2 988:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
 • Fisk
 • Fet fisk
 • Skaldjur
 • Vegetariskt och sallader
 • Asiatiskt
 • Milda ostar
Årgång

2018

Druvor

Weissburgunder

Smaknotering

Duften är lätt floral och parfymerad med toner av blommor och kvitten. Smaken domineras av en intensiv äpple aroma och en lätt fruktsöthet, som balanseras av en fisk fruktsyra.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det är ganska ovanligt med viner från Alsace på ren Sylvaner, men Domaine Weinbachs exempel är fantastiskt. Vinet är gjort av druvor från Clos des Capucins-vinmarken som har ett unikt mikroklimat där druvan kan förverkliga sin fulla potential.

Producenten

Domaine Weinbach grundades av kapucinermunkar 1612 men området har varit planterat med vinrankor sedan år 890. Bröderna Faller köpte egendomen år 1898 och lät den sedan gå vidare till sonen/brorsonen Théo som blev en prominent figur som verkligen satte Alsace på kvalitetskartan och utökade ägorna. Han styrde Domaine Weinbach fram till sin död år 1979 då hans hustru Colette och döttrarna Laurence och Catherine Faller tog över. Dessvärre gick Laurence hastigt bort vid 47 års ålder under 2015 och senare samma år gick även Colette bort. Idag driver Catherine och barnbarnet Théo Lieber-Faller egendomen vidare i samma anda.

Totalt omfattar Domaine Weinbach idag 28 hektar biodynamiskt odlade ägor där vingården Clos de Capucins (som omfattar 5 hektar mark vid foten av berget Schlossbergs sluttningar) är den historiskt ursprungliga vingården. Man har odlat helt ekologiskt i över 20 år och den biodynamiska konverteringen inleddes 1998. Från 2005 är 100% av ägorna farmade enligt biodynamiska principer och 2010 fick man sin certifiering. Domaine Weinbach räknas som en av de allra bästa producenterna i Alsace och är kända världen över för sina viner på bland annat riesling.

Ägorna innefattar följande vingårdar:

 • Clos des Capucins Monopole (Riesling, Sylvaner, Pinot Blanc, Muscat och Gewurztraminer)
 • Schlossberg Grand Cru (Riesling)
 • Furstenum Grand Cru (Gewurztraminer)
 • Mambourg Grand Cru (Gewurztraminer, utvecklar ofta botrytis)
 • Marckrain Grand Cru (Gewurztraminer)
 • Altenbourg (Pinot Gris, Muscat och Gewurztraminer)
 • ”Cuvée Laurence” (Pinot Gris och Gewurztraminer)


http://www.domaineweinbach.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du