Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Zind-Humbrecht Riesling Roche Volcanique EKO 2020

Domaine Zind-HumbrechtRiesling Roche Volcanique EKO 2020

Ekologisk

Frankrike, Alsace, 750 ml, 12,5%

Vinet är gjort på rieslingdruvor från yngre vinstockar som planterade på 1980-talet i Grand Cru-vingården Rangen.   Den vulkaniska jordmånen är väldigt näringsfattig i dessa vinmarker så att avkastningen är naturligt låg även för unga vinrankor. Det gör att vulkanstenskaraktären blir väldigt närva ···

Styckvis

249 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 494 kr

Årgång

2020

Druvor

Riesling

Smaknotering

Inbjudande och aromatisk doft med finstämda toner av citrus, flintsten och torra aromatiska örter. Smaken är torr men fin syra som ger sig till känna i en lång avslutning. Smakerna sitter länge utan att det för den delen är något tungt, kraftigt vin och har toner av stenfrukter, flinta, örter och mineralsälta.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet är gjort på rieslingdruvor från yngre vinstockar som planterade på 1980-talet i Grand Cru-vingården Rangen.

 

Den vulkaniska jordmånen är väldigt näringsfattig i dessa vinmarker så att avkastningen är naturligt låg även för unga vinrankor. Det gör att vulkanstenskaraktären blir väldigt närvarande i detta vin. I södra Alsace är altituden lite högre vilket gör druvor mognar och såldes också skördades senare här, faktiskt över en månad efter Brand i Turckheim! Jäsningen tog ett halvt år att slutföra och vinet har också spenderade 18 månader i ekfat på jästfällningen före tappning.

Producenten


Zind-Humbrecht förfogar över några av de allra bästa vingårdarna i Alsace som Rangen, Clos-St-Urbain, Brand, Hengst, Goldert, Herrenweg och Heimbourg. Totalt omfattar egendomen 40 hektar runt om i Alsace. Egendomen grundades 1959 efter giftermål mellan Léonard Humbrecht och Geneviève Zind. Léonard Humbrecht har sedan dess satt sin prägel på vinvärlden genom att lansera åtråvärda viner år efter år. Deras son Olivier, som nu tagit över driften av egendomen, har inte gömt sig bakom sin fars insatser. Han är den förste fransman att ta examen som Master of Wine och han fortsätter att producera en häpnadsväckande mängd av högkvalitativa viner. Sedan 2002 är Domaine Zind-Humbrecht certifierad som biodynamisk odlare. Det är därför inte särskilt förvånande att de tror på låg avkastning i vingårdarna. Normalt tar de ut 35 hl/ha i stället för de 70 hl/ha som vinlagen stipulerar som maxuttag för grand cru-vingårdar i Alsace. Oliviers övertygelse, att arbeta med de finaste terroirerna i Alsace, ledde honom att köpa branta och svåra vingårdslägen som Rangen och Clos Windsbuhl. De var platser som andra odlare var angelägna att sälja eftersom det inte gick att skörda i dem med mekaniserade metoder, ett problem som Zind Humbrecht enkelt löste genom att arbeta med hästar.

Om Olivier Humbrecht:

One of ten of the best winemakers on planet earth!” – Robert Parker                                                                                                            
”Universums främste vinproducent!” – Wine Magazine

http://www.zindhumbrecht.fr/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du