Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Zind-Humbrecht Riesling Roche Volcanique 2016

Vad tyckte du?

Domaine Zind-Humbrecht Riesling Roche Volcanique 2016

Ekologisk

Frankrike, Alsace, 750 ml, 12,5%

För första gången i butiken: 2016 Riesling Roche Volcanique från rieslngmästaren Zind-Hunbrecht! Vinet är gjort på rieslingdruvor från yngre vinstockar som planterade på 1980-talet i Grand Cru-vingården Rangen. 2016 var en extremt torr sommar och värmen medförde vattenstress på de 30-åriga vinrankor ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Riesling

Smaknotering

Blekgul färg. Doften är inbjudande aromatisk med finstämda toner av citrus, flintsten och torra aromatiska örter. Smaken är torr men fin syra som ger sig till känna i en lång avslutning. Smakerna sitter länge utan att det för den delen är något tungt, kraftigt vin och har toner av stenfrukter, flinta, örter och mineralsälta.

Drickes
2019-2026
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
6 g/l
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

WineAdvocate
93 p "Lush and intense... The finish is long, complex and stimulatingly salty."

From the youngest vines in the Rangen de Thann that were picked the same day as the grand cru, the citrus-colored 2016 Riesling "Roche Volcanique" opens with a brilliant, very aromatic yet refined bouquet of perfectly ripe and intense fruit intertwined with coolish and crunchy stony notes. Lush and intense on the palate, this is a juicy, firmly structured yet elegant Riesling that was harvested late. The texture reflects the ripe, concentrated fruit with fine tannins and lingering salinity. The finish is long, complex and stimulatingly salty. This is a great wine at this price point. Tasted at the domaine in June 2018.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

För första gången i butiken: 2016 Riesling Roche Volcanique från rieslngmästaren Zind-Hunbrecht! Vinet är gjort på rieslingdruvor från yngre vinstockar som planterade på 1980-talet i Grand Cru-vingården Rangen. 2016 var en extremt torr sommar och värmen medförde vattenstress på de 30-åriga vinrankorna, vilket gjorde att man valde att inte använda de ihop med druvorna från de äldre stockarna. Den vulkaniska jordmånen är väldigt näringsfattig i dessa vinmarker så att avkastningen är naturligt låg även för unga vinrankor. Det gör att vulkanstenskaraktären blir väldigt närvarande i detta vin. I södra Alsace är altituden lite högre vilket gör druvor mognar och såldes också skördades senare här, faktiskt över en månad efter Brand i Turckheim! Jäsningen tog ett halvt år att slutföra och vinet har också spenderade 18 månader i ekfat på jästfällningen före tappning.

Producenten


Zind-Humbrecht förfogar över några av de allra bästa vingårdarna i Alsace som Rangen, Clos-St-Urbain, Brand, Hengst, Goldert, Herrenweg och Heimbourg. Totalt omfattar egendomen 40 hektar runt om i Alsace. Egendomen grundades 1959 efter giftermål mellan Léonard Humbrecht och Geneviève Zind. Léonard Humbrecht har sedan dess satt sin prägel på vinvärlden genom att lansera åtråvärda viner år efter år. Deras son Olivier, som nu tagit över driften av egendomen, har inte gömt sig bakom sin fars insatser. Han är den förste fransman att ta examen som Master of Wine och han fortsätter att producera en häpnadsväckande mängd av högkvalitativa viner. Sedan 2002 är Domaine Zind-Humbrecht certifierad som biodynamisk odlare. Det är därför inte särskilt förvånande att de tror på låg avkastning i vingårdarna. Normalt tar de ut 35 hl/ha i stället för de 70 hl/ha som vinlagen stipulerar som maxuttag för grand cru-vingårdar i Alsace. Oliviers övertygelse, att arbeta med de finaste terroirerna i Alsace, ledde honom att köpa branta och svåra vingårdslägen som Rangen och Clos Windsbuhl. De var platser som andra odlare var angelägna att sälja eftersom det inte gick att skörda i dem med mekaniserade metoder, ett problem som Zind Humbrecht enkelt löste genom att arbeta med hästar.

Om Olivier Humbrecht:

One of ten of the best winemakers on planet earth!” – Robert Parker                                                                                                            
”Universums främste vinproducent!” – Wine Magazine

http://www.zindhumbrecht.fr/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du