Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Zind-Humbrecht Riesling Roche Roulée EKO 2019
Våra kunder tycker

Domaine Zind-HumbrechtRiesling Roche Roulée EKO 2019

Ekologisk

Frankrike, Alsace, 750 ml, 13%

Riesling Roche Roulée är nya Herrenweg de Turckheim som bytte namn i och med årgång 2018. En klassisk riesling från en av världens bästa vingårdar för vitt vin. Vingårdarna som druvorna kommer från ligger i Herrenweg och Turckheim och har en genomsnittsåldern på vinrankorna på 52 år och producerar d···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Riesling

Smaknotering

Fint koncentrerad doft och smak av mogen gul frukt och grapefruktaromer tillsammans med fantastiska rena och flintiga smaker. Ren och fin frukt med fin fräschör och citrusliknande syra.

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
2 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
93p 93 p "Beautiful balance!"

A joyful Alsace dry riesling that’s brimming with citrus and floral aromas, plus notes of peach and melon. So lively and playful, in spite of the considerable substance, this medium-to full-bodied wine has a long, dry and stony finish. Beautiful balance! From biodynamically grown grapes. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten


Zind-Humbrecht förfogar över några av de allra bästa vingårdarna i Alsace som Rangen, Clos-St-Urbain, Brand, Hengst, Goldert, Herrenweg och Heimbourg. Totalt omfattar egendomen 40 hektar runt om i Alsace. Egendomen grundades 1959 efter giftermål mellan Léonard Humbrecht och Geneviève Zind. Léonard Humbrecht har sedan dess satt sin prägel på vinvärlden genom att lansera åtråvärda viner år efter år. Deras son Olivier, som nu tagit över driften av egendomen, har inte gömt sig bakom sin fars insatser. Han är den förste fransman att ta examen som Master of Wine och han fortsätter att producera en häpnadsväckande mängd av högkvalitativa viner. Sedan 2002 är Domaine Zind-Humbrecht certifierad som biodynamisk odlare. Det är därför inte särskilt förvånande att de tror på låg avkastning i vingårdarna. Normalt tar de ut 35 hl/ha i stället för de 70 hl/ha som vinlagen stipulerar som maxuttag för grand cru-vingårdar i Alsace. Oliviers övertygelse, att arbeta med de finaste terroirerna i Alsace, ledde honom att köpa branta och svåra vingårdslägen som Rangen och Clos Windsbuhl. De var platser som andra odlare var angelägna att sälja eftersom det inte gick att skörda i dem med mekaniserade metoder, ett problem som Zind Humbrecht enkelt löste genom att arbeta med hästar.

Om Olivier Humbrecht:

One of ten of the best winemakers on planet earth!” – Robert Parker                                                                                                            
”Universums främste vinproducent!” – Wine Magazine

http://www.zindhumbrecht.fr/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du