Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Zind-Humbrecht Riesling Roche Granitique 2019

Domaine Zind-HumbrechtRiesling Roche Granitique 2019

Ekologisk

Frankrike, Alsace, 750 ml, 13%

Som namnet indikerar ligger alla vingårdar på de näringsfattiga granitrika markerna i Brand Hills och vinet kan de facto ses som andravinet till Grand Cru Brand. Dessa unika och varma granitjordar producerar viner som har en vertikal struktur, alltid uttrycksfulla i ung ålder och med fin aromatik. V ···

Styckvis

329 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 974 kr

Årgång

2019

Druvor

Riesling

Smaknotering

Aromatiskt och intensivt. Generöst, smakrikt, citrus och örter med ett torrt och harmoniskt avslut med en tydlig men välbalanserad syra.

Drickes
2021-2027
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
8,2 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
94p

So effusive and vibrant, yet also blessed with great aromatic charm, this has a stunning combination of pineapple juiciness and smoky character. Then comes the very long, precise finish that’s so stony. From biodynamically grown grapes. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Som namnet indikerar ligger alla vingårdar på de näringsfattiga granitrika markerna i Brand Hills och vinet kan de facto ses som andravinet till Grand Cru Brand. Dessa unika och varma granitjordar producerar viner som har en vertikal struktur, alltid uttrycksfulla i ung ålder och med fin aromatik. Vinet är Indice 1 på den söthetsskala som Zind-Humbrecht inrättat för att guida sina konsumenter. Det är den torraste på skalan; "analytically dry or tasting dry", vilket brukar beskrivas som den klassiska Alsacestilen. För årgång 2019 innebär det 8,2 gram socker per liter. Ett mycket matvänligt vin som i sin torra men generösa stil passar väl till fetare fiskrätter och asiatisk mat.

Producenten


Zind-Humbrecht förfogar över några av de allra bästa vingårdarna i Alsace som Rangen, Clos-St-Urbain, Brand, Hengst, Goldert, Herrenweg och Heimbourg. Totalt omfattar egendomen 40 hektar runt om i Alsace. Egendomen grundades 1959 efter giftermål mellan Léonard Humbrecht och Geneviève Zind. Léonard Humbrecht har sedan dess satt sin prägel på vinvärlden genom att lansera åtråvärda viner år efter år. Deras son Olivier, som nu tagit över driften av egendomen, har inte gömt sig bakom sin fars insatser. Han är den förste fransman att ta examen som Master of Wine och han fortsätter att producera en häpnadsväckande mängd av högkvalitativa viner. Sedan 2002 är Domaine Zind-Humbrecht certifierad som biodynamisk odlare. Det är därför inte särskilt förvånande att de tror på låg avkastning i vingårdarna. Normalt tar de ut 35 hl/ha i stället för de 70 hl/ha som vinlagen stipulerar som maxuttag för grand cru-vingårdar i Alsace. Oliviers övertygelse, att arbeta med de finaste terroirerna i Alsace, ledde honom att köpa branta och svåra vingårdslägen som Rangen och Clos Windsbuhl. De var platser som andra odlare var angelägna att sälja eftersom det inte gick att skörda i dem med mekaniserade metoder, ett problem som Zind Humbrecht enkelt löste genom att arbeta med hästar.

Om Olivier Humbrecht:

One of ten of the best winemakers on planet earth!” – Robert Parker                                                                                                            
”Universums främste vinproducent!” – Wine Magazine

http://www.zindhumbrecht.fr/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du