Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Zind-Humbrecht Riesling Herrenweg Turckheim 2017

Domaine Zind-Humbrecht Riesling Herrenweg Turckheim 2017

Frankrike, Alsace, 750 ml, 12,5%

Druvor 100 % Riesling En klassisk riesling från en av världens bästa vingårdar för vitt vin. Druvorna växer på gamla vinstockar med en snittålder på hela 51 år och producerar druvor med en fantastisk koncentration. Tyvärr drabbades Alsace av vårfrost 2017 vilket resulterade i att produktionen ble ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Riesling

Smaknotering

Fint koncentrerad doft och smak av mogen gul frukt och grapefruktaromer tillsammans med fantastiska rena och flintiga smaker. Ren och fin frukt med fin fräschör och citrusliknande syra, snustorr!

Drickes
2020-2030
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
12 g/l

Så tycker experterna

WineSpectator
93 p "Fine and creamy, almost ethereal on the palate despite the intensity of the flavor range, with a mouthwatering, mineral-driven finish"

This medium-bodied Riesling is juicy and expressive, offering honeyed flavors of passion fruit coulis, white peach sorbet, grated ginger and blood orange zest. Fine and creamy, almost ethereal on the palate despite the intensity of the flavor range, with a mouthwatering, mineral-driven finish. Drink now through 2030. — AN

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvor 100 % Riesling

En klassisk riesling från en av världens bästa vingårdar för vitt vin. Druvorna växer på gamla vinstockar med en snittålder på hela 51 år och producerar druvor med en fantastisk koncentration. Tyvärr drabbades Alsace av vårfrost 2017 vilket resulterade i att produktionen blev extremt låga 14 hl/ha. I övrigt präglades växtåret av harmoni vilket resulterade i fantastiskt fina viner. Tyvärr blev produktionen betydligt mindre än ett normalt år så det gäller att vara med om man vill ha dessa viner.  Normal total produktion är endast ca 6000-8000 fl/år.

Producenten


Zind-Humbrecht förfogar över några av de allra bästa vingårdarna i Alsace som Rangen, Clos-St-Urbain, Brand, Hengst, Goldert, Herrenweg och Heimbourg. Totalt omfattar egendomen 40 hektar runt om i Alsace. Egendomen grundades 1959 efter giftermål mellan Léonard Humbrecht och Geneviève Zind. Léonard Humbrecht har sedan dess satt sin prägel på vinvärlden genom att lansera åtråvärda viner år efter år. Deras son Olivier, som nu tagit över driften av egendomen, har inte gömt sig bakom sin fars insatser. Han är den förste fransman att ta examen som Master of Wine och han fortsätter att producera en häpnadsväckande mängd av högkvalitativa viner. Sedan 2002 är Domaine Zind-Humbrecht certifierad som biodynamisk odlare. Det är därför inte särskilt förvånande att de tror på låg avkastning i vingårdarna. Normalt tar de ut 35 hl/ha i stället för de 70 hl/ha som vinlagen stipulerar som maxuttag för grand cru-vingårdar i Alsace. Oliviers övertygelse, att arbeta med de finaste terroirerna i Alsace, ledde honom att köpa branta och svåra vingårdslägen som Rangen och Clos Windsbuhl. De var platser som andra odlare var angelägna att sälja eftersom det inte gick att skörda i dem med mekaniserade metoder, ett problem som Zind Humbrecht enkelt löste genom att arbeta med hästar.

Om Olivier Humbrecht:

One of ten of the best winemakers on planet earth!” – Robert Parker                                                                                                            
”Universums främste vinproducent!” – Wine Magazine

http://www.zindhumbrecht.fr/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du