Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Zind-Humbrecht Riesling Clos Häuserer 2018

Domaine Zind-HumbrechtRiesling Clos Häuserer 2018

Ekologisk

Frankrike, Alsace, 750 ml, 12,5%

Första gången i butiken: 2018 Riesling Clos Häuserer från Zind-Hunbrecht! Vinet är gjort på rieslingdruvor från vingården. vingården Clos Häuserer som planterades av Léonard Humbrecht 1973. Han la ihop många mindre vingårdar på den lilla banken mellan Grand Hengst och Häusererweg (vägen till husen, ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Riesling

Smaknotering

Stor och elegant doft men en generös fruktighet med toner av citrus och stenfrukter och finstämda örtiga toner som samsas med en stenig mineralitet. Smaken är torr och kraftfull med inslag av citrus, mineral och mandel. Lång balanserad och mycket fräsch eftersmak.

Drickes
2021-2035
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
8 g/l
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

James Suckling
96p

Very flinty nose that’s still pretty closed, but with aeration, floral and beeswax notes slowly emerge. This has stunning concentration, but is still tightly wound. The acidity makes this extremely straight, but it is so silky, right through the super-long finish. Will be great with lobster in a couple of years. From biodynamically grown grapes. Drinkable now, but better from 2022.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Första gången i butiken: 2018 Riesling Clos Häuserer från Zind-Hunbrecht! Vinet är gjort på rieslingdruvor från vingården. vingården Clos Häuserer som planterades av Léonard Humbrecht 1973. Han la ihop många mindre vingårdar på den lilla banken mellan Grand Hengst och Häusererweg (vägen till husen, med hänvisning till en gammal romersk bosättning från 600-talet). Vingården tog formen av ett stort torg, omringat av tre väggar, så han kallade det Clos Häuserer. Namnet på lieu-dit är i själva verket ”Unterersoedlen” som också delvis ingår i GC Hengst. Clos Häuserer åtnjuter ett milt klimat, som balanseras fint av en nästan platt, östvänd och mycket djup märgeljord. Vinet är Indice 1 på den söthetsskala som Zind-Humbrecht inrättat för att guida sina konsumenter. Det är den torraste på skalan; "analytically dry or tasting dry", vilket brukar beskrivas som den klassiska Alsacestilen. För årgång 2018 innebär det 8 gram socker per liter. Ett mycket matvänligt vin som i sin torra men generösa stil passar väl till fetare fiskrätter och asiatisk mat.

Producenten


Zind-Humbrecht förfogar över några av de allra bästa vingårdarna i Alsace som Rangen, Clos-St-Urbain, Brand, Hengst, Goldert, Herrenweg och Heimbourg. Totalt omfattar egendomen 40 hektar runt om i Alsace. Egendomen grundades 1959 efter giftermål mellan Léonard Humbrecht och Geneviève Zind. Léonard Humbrecht har sedan dess satt sin prägel på vinvärlden genom att lansera åtråvärda viner år efter år. Deras son Olivier, som nu tagit över driften av egendomen, har inte gömt sig bakom sin fars insatser. Han är den förste fransman att ta examen som Master of Wine och han fortsätter att producera en häpnadsväckande mängd av högkvalitativa viner. Sedan 2002 är Domaine Zind-Humbrecht certifierad som biodynamisk odlare. Det är därför inte särskilt förvånande att de tror på låg avkastning i vingårdarna. Normalt tar de ut 35 hl/ha i stället för de 70 hl/ha som vinlagen stipulerar som maxuttag för grand cru-vingårdar i Alsace. Oliviers övertygelse, att arbeta med de finaste terroirerna i Alsace, ledde honom att köpa branta och svåra vingårdslägen som Rangen och Clos Windsbuhl. De var platser som andra odlare var angelägna att sälja eftersom det inte gick att skörda i dem med mekaniserade metoder, ett problem som Zind Humbrecht enkelt löste genom att arbeta med hästar.

Om Olivier Humbrecht:

One of ten of the best winemakers on planet earth!” – Robert Parker                                                                                                            
”Universums främste vinproducent!” – Wine Magazine

http://www.zindhumbrecht.fr/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du