Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Zind-Humbrecht Gewurztraminer Vieilles Vignes 2013

Vad tyckte du?

Domaine Zind-Humbrecht Gewurztraminer Vieilles Vignes 2013

Ekologisk

Frankrike, Alsace, 750 ml, 14%

Kungen av Gewürztraminer och Alsace, Zind-Humbrecht, bevisar här storheten med denna druva. Gewürztraminer kan löst översättas till ”kryddig” och det är verkligen fallet med detta aromatiska vin. Druvorna kommer från rankor som planterades 1947 i de alluviala jordarna väster om Wintzerheim. Vinet är ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2013

Druvor

Gewurztraminer

Smaknotering

Stiltypiskt skolboksexempel av en högklassig Gewürztraminer med toner av kryddor, litchi, rosor, druvor och ananasgodis. Torr i stilen med en balanserad syra, medelfyllig kropp och ett långt aromatiskt avslut.

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
58 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
91 p "A spicy and stylish gewurz."

"A spicy and stylish gewurz with sliced apple, pear and rose petal. Medium to full body, good acidity, and tells you what it is"

WineAdvocate
87 p "Characterized by its piercing piquancy and salty minerality."

"Picked from vines planted in 1947 on alluvial gravel soils in a vineyard west of Wintzenheim, the yellow-lemon 2013 Gewürztraminer Vieilles Vignes offers classic Traminer aromas of roses, lychees and lemon fruit. Made entirely from healthy grapes and fermented to dry, the wine (until 2010 part of the Wintzenheim cuvée) is full-bodied, clear, fresh on the palate, and characterized by its piercing piquancy and salty minerality."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Kungen av Gewürztraminer och Alsace, Zind-Humbrecht, bevisar här storheten med denna druva. Gewürztraminer kan löst översättas till ”kryddig” och det är verkligen fallet med detta aromatiska vin. Druvorna kommer från rankor som planterades 1947 i de alluviala jordarna väster om Wintzerheim. Vinet är utjäst torrt med en restsockerhalt på 5,8 gram socker per liter och en pH-nivå på 3.8. Olivier Humbrecht säger själv om årgången att druvorna från årgången var friska och av ypperlig kvalitet när de nådde vineriet. Ett stort vin för Alsace-älskaren!

Producenten


Zind-Humbrecht förfogar över några av de allra bästa vingårdarna i Alsace som Rangen, Clos-St-Urbain, Brand, Hengst, Goldert, Herrenweg och Heimbourg. Totalt omfattar egendomen 40 hektar runt om i Alsace. Egendomen grundades 1959 efter giftermål mellan Léonard Humbrecht och Geneviève Zind. Léonard Humbrecht har sedan dess satt sin prägel på vinvärlden genom att lansera åtråvärda viner år efter år. Deras son Olivier, som nu tagit över driften av egendomen, har inte gömt sig bakom sin fars insatser. Han är den förste fransman att ta examen som Master of Wine och han fortsätter att producera en häpnadsväckande mängd av högkvalitativa viner. Sedan 2002 är Domaine Zind-Humbrecht certifierad som biodynamisk odlare. Det är därför inte särskilt förvånande att de tror på låg avkastning i vingårdarna. Normalt tar de ut 35 hl/ha i stället för de 70 hl/ha som vinlagen stipulerar som maxuttag för grand cru-vingårdar i Alsace. Oliviers övertygelse, att arbeta med de finaste terroirerna i Alsace, ledde honom att köpa branta och svåra vingårdslägen som Rangen och Clos Windsbuhl. De var platser som andra odlare var angelägna att sälja eftersom det inte gick att skörda i dem med mekaniserade metoder, ett problem som Zind Humbrecht enkelt löste genom att arbeta med hästar.

Om Olivier Humbrecht:

One of ten of the best winemakers on planet earth!” – Robert Parker                                                                                                            
”Universums främste vinproducent!” – Wine Magazine

http://www.zindhumbrecht.fr/en