Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Wine Mechanics Furmint Condition 2018

Vad tyckte du?

Wine Mechanics Furmint Condition 2018

EU, EU, 750 ml, 14,5%

Druvor från Pfalz och Tokaj. En blandning på 50 procent riesling och 50 procent furmint som jäste var för sig och sedan lagrades på ett gammalt ekfat. Endast 300 flaskor producerades. Fräschör från rieslingen och lite fetma/oljighet från furmint - eller som de säger själva: ”Tysk morsa, ungersk fars ···

Styckvis

299:-

/flaska
Låda (12 st)

299:-

/flaska, totalt 3 588:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
Årgång

2018

Druvor

Riesling, Furmint

Smaknotering

Fruktig och mycket frisk smak med toner höstäpplen, mango, solmogen ananas, småcitrus samt lätta nyamser av smörighet och vanilj från fatlagringen.

Drickes
2020-2022
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvor från Pfalz och Tokaj. En blandning på 50 procent riesling och 50 procent furmint som jäste var för sig och sedan lagrades på ett gammalt ekfat. Endast 300 flaskor producerades. Fräschör från rieslingen och lite fetma/oljighet från furmint - eller som de säger själva: ”Tysk morsa, ungersk farsa uppvuxen i Sverige med Aspergers”.

Producenten

Sveriges senaste och största Urban Winery återfinns i Slakthuset i Gamlestaden i Göteborg. Bakom projektet, som slog upp dörrarna 2018 för allmänheten, återfinns Kenneth Gustafsson (Oregon-Kenneth) och Magnus Holmgren. 

De två kompanjonerna, med en bakgrund som vinhandlare med egna importfirmor, hade länge snackat om att tillsammans öppna ett ställe för vinmänniskor. Under de samtalen växte idén om Wine Mechanics sakta fram. Kenneth hade besökt urbana vinerier och inspirerats under resor till Portland i Oregon. Resultatet blev ett helt vineri med jästankar, ekfat, press och allt som hör till. Plus tillhörande vinbar, krog och provningsrum. En mötesplats för vinälskare.


Efter åtskilliga resor till bland annat Pfalz och Saint-Joseph i Rhône för att hitta bra och själsbefryndade odlare att jobba med så blev 2017 första årgången för vineriet. Idag gör man unika världsklassviner från druvor odlade i högklassiga europeiska vingårdar - som bland annat riesling och spätburgunder från Pfalz, furmint från Tokaj och syrah från Saint-Joseph.


http://winemechanics.se/se_sv/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du