Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Nyetimber Tillington Single Vineyard 2010

Vad tyckte du?

Nyetimber Tillington Single Vineyard 2010

England, Sussex, 750 ml, 12%

  Tillington är Nyetimbers pretisgevin och är gjort på druvor från vingården med samma namn. Här kan man verkligen prata världsklass. Vinet är en blend på 78 procent pinot noir och 22 procent chardonnay. Druvorna skördades och vinifierade separat. Vinet har genomgått malolaktisk jäsning och degorge ···

Styckvis

1 055:-

/flaska
Låda (6 st)

1 045:-

/flaska, totalt 6 270:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Årgång

2010

Druvor

Pinot Noir, Chardonnay

Smaknotering

Ung, elegant och energisk doft med toner av mineral, citrus, brioche, mandel och lite röda bär . Smaken är torr, komplex och mycket frisk med en lång eftersmak fylld av mineral och brioche.

Drickes
2017-2022
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

 

Tillington är Nyetimbers pretisgevin och är gjort på druvor från vingården med samma namn. Här kan man verkligen prata världsklass. Vinet är en blend på 78 procent pinot noir och 22 procent chardonnay. Druvorna skördades och vinifierade separat. Vinet har genomgått malolaktisk jäsning och degorgerades 2015.

 

Producenten

Nyetimber har i över 25 år gjort Englands finaste, mousserande viner. Alla viner är gjorda på druvor från Nyetimbers egna odlingar som växer på sydliga sluttningar i en sandig och kalkrik jord, där de skyddas från de kyliga kustvindarna. Varje vingårdsläge vinifieras för sig för att skapa de bästa förutsättningar för att ta tillvara på det unika i varje växtplats och druva innan vinet sedan blandas. Vinrankorna beskärs strikt enligt de regler som finns för den traditionella metoden och vinerna lagras sedan extra länge på sin jästfällning för att uppnå en personlig karaktär och komplexitet. Nyetimbers ambition är att producera det bästa mousserade vinet i England och konkurrera med de bästa champagnerna. Första årgången såg dagens ljus 1992 och var en blanc de blanc. Vinet skapade rubriker direkt då experterna i en blindprovning i London hävdade att det var en champagne man provat. 2010 hade det italienska vinmagasinet Bollicini en blindsmakning i Verona med 52 mousserande viner. Bästa vin blev Nyetimber före bl.a. Bollinger Special Cuvée, Roederer och flera andra champagner.
http://nyetimber.com/

Karta