Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Nyetimber Classic Cuvee (magnum)

Vad tyckte du?

Nyetimber Classic Cuvee (magnum)

England, Sussex, 1500 ml, 12%

Magnumflaska från en av Englands mest kända producenter av mousserande vin;  Nyetimber. Efter att ha vunnit över flera champagnehus i blindtävlingar räknas engelska Nyetimber numera som en modern klassiker. Vinhuset har verkligen bevisat att det finns en värdig utmanare på andra sidan sundet. Classi ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Smaknotering

Inbjudande och nyanserad doft av citrus, rostat bröd, mineral och gröna äpplen. Smaken är torr och frisk med fräsch och spröd struktur och balanserad eftersmak. Producenten uppger att detta vin tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Dina Viner
92 p "Nyetimber imponerar stort!"

Ett torrt, friskt mousserande vin med elegant frukt, bra balans, bra syra och inslag av vinteräpplen, persikor, citrus, blommor, krita och mineraler. Drick 17‐22.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Magnumflaska från en av Englands mest kända producenter av mousserande vin;  Nyetimber. Efter att ha vunnit över flera champagnehus i blindtävlingar räknas engelska Nyetimber numera som en modern klassiker. Vinhuset har verkligen bevisat att det finns en värdig utmanare på andra sidan sundet. Classic Cuvée är en blandning av alla tre av de klassiska champagnedruvorna och andelarna brukar vara cirka 50-60 procent chardonnay, 30-40 procent pinot noir och 10-20 procent pinot meunier. För att underlätta för den nyfikna livsnjutaren har Nyetimber markerat varje flaska med en kod som konsumenten kan skriva in på producentens hemsida för att få en överblick av den specifika flaskans historia. Där återfinns information om de exakta druvandelarna, samt datum för buteljering, remuage och degorgering.

Producenten

Nyetimber har i över 25 år gjort Englands finaste, mousserande viner. Alla viner är gjorda på druvor från Nyetimbers egna odlingar som växer på sydliga sluttningar i en sandig och kalkrik jord, där de skyddas från de kyliga kustvindarna. Varje vingårdsläge vinifieras för sig för att skapa de bästa förutsättningar för att ta tillvara på det unika i varje växtplats och druva innan vinet sedan blandas. Vinrankorna beskärs strikt enligt de regler som finns för den traditionella metoden och vinerna lagras sedan extra länge på sin jästfällning för att uppnå en personlig karaktär och komplexitet. Nyetimbers ambition är att producera det bästa mousserade vinet i England och konkurrera med de bästa champagnerna. Första årgången såg dagens ljus 1992 och var en blanc de blanc. Vinet skapade rubriker direkt då experterna i en blindprovning i London hävdade att det var en champagne man provat. 2010 hade det italienska vinmagasinet Bollicini en blindsmakning i Verona med 52 mousserande viner. Bästa vin blev Nyetimber före bl.a. Bollinger Special Cuvée, Roederer och flera andra champagner.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://nyetimber.com/