Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Viva I´Italia!

WinefindersViva I´Italia!

Italien är ett av vinvärldens bästa vinländer och här får du ett utmärkt urval som visar varför det är så. Eller vad sägs om Carlo Revellos fina Dolcetto (världens bästa pizzavin!), Schiopettos härliga Ribolla Gialla från Friuli i nordöstra hörnet av landet, Brunelloproducenten CapAnnas fina Pinot G ···

Låda (6 st)

1 020 kr

Ord. pris 1 260 kr
Smaknotering

Carlo Revello & Figli Dolcetto d´Alba 2021 - 1 flaska.

Underbar Dolcetto från Carlo Revello. Druvorna kommer från vingårdar i Annunziata i La Morra och planterades 1980 i en terroir som består av kalkhaltig lera.

Skörden sker i september och druvorna jäser först med skalen i cirka 4 dagar i de numera så vanliga roterande jäskaren (som introducerades av Carlo Revellos mentor Elio Altare).

Sedan fortsätter alkoholjäsningen och den malolaktiska i ståltankar. Därefter lagras vinet i 10 månader innan det buteljeras i juli månad. Det här är Carlo Revellos lättaste och fräschaste vin som gjort för pasta och pizza. 

 

Mycket frisk, bärig doft och kryddig doft med toner av röda körsbär, hallon, blåbär och färska örter.

 

Smaken är karaktäristisk mycket frisk där de bäriga och örtiga tonerna, tillsammans med det tydligt närvarande syran och en fin tanninkaraktär skapar en fin balans mellan och smakkomponenterna.

 

 

Schiopetto Ribolla Gialla del Pompiere 2020 - 1 flaska.

Ett traditionellt och otroligt fräscht vin från Friuli, som blir som bäst när druvorna odlas i märgeljord. Ribolla Gialla är kanske Friulis mest spännande druvsort.

Du ser den sällan utanför just Friuli och Slovenien (den odlas också i Kroatien). I Capriva kallades druvan till en början Ribolla di Capriva. Det är den sista vita druvan som skördas i slutet av september, alltid för hand och jäst på låg temperatur för att bevara de fina aromerna. Resultatet ett unikt och välsmakande vin.

 

Halmgul färg med gyllene stänk. Doften är frisk och lite nötig, med toner av blommor som växer vilt. Torr, med lätt blommig ton, frisk syrlighet och lång eftersmak. 

 

 

CapAnna Sant’ Antimo Pinot Grigio 2020 - 1 flaska.

100% Pinot Grigion från CapAnna. Druvorna till vinet pressar hela och jäses i ståltank vid låg temperatur (12-16 °C) i ca 1 månad.

Efter det får vinet vila under ett par månader på 5-10 hektoliters ekfat fram tills att det släpps på marknaden 6-8 månader från skörden.

 

Doften är karaktäristiskt fruktig med toner av päron och äpple med florala nyanser av vita blommor.

Smaken är fruktig och intensiv med en balanserad, fruktig och fräsch eftersmak med en fin längd.

 

 

 

Serra Ferdinandea Bianco Sicilia DOC 2019 - 1 flaska.

Efter 10 år på Sicilien som vinmakare hos Planeta, beslöt sig Florent Dumeau för att blanda två väldigt olika men sinsemellan kompletterande druvsorter.

Vinets bouquet är en kombination av dofter och ovanliga aromer. Användningen av ekfat är mästerligt gjort för att förstärka dofttonerna och förstärka vinets lagringsduglighet.

 

Solmogna gula frukter, aningen friska gröna toner, akacia, kamomill, honung och nötter. Välbalanserade, tydliga toner av ekfat som bidrar till vinets komplexitet. Frisk mineralitet med fin, lång eftersmak. 

 

 

Tenuta di Argiano Non Confunditur Rosso Toscano 2019 - 1 flaska.

Non Confunditur produceras av hyllade producenten Tenuta di Argiano. Vinets namn betyder ungefär "Unik, omöjlig att förväxla". Detta motto stod på vapenskölden tillhörande den mäktiga Gaetani dAragona-familjen, som bodde i byn Argiano under medeltiden.

Man åsyftade vikten av att skilja släktens ättlingar från annan adel, då en Gaetani dAragona var något alldeles särskilt. Samma sak vill grevinnan Noemi säga om sitt vin. 

Non Confunditur är Tenuta di Argiano instegsvin. Det är vad man brukar kalla för en  "Super-Tuscan", - ett vin som är gjort med hjälp av andra druvor än de som regionens lagar traditionellt tillåtit.

I det här fallet handlar det om en blend på på 40% Sangiovese, 30% Cabernet, 20% Merlot och 10% Syrah. Druvorna kommer från rankor som är upp till 35 år gamla.

Vinet fatlagras en kort tid på använda franska ekfat och traditionella stora slavonska bottis. Första årgången av detta vin var 2002. Ett perfekt vin till sensommargrillen. 

 

Stor doft av mogen mörk frukt. Smaken är fyllig och fullpackad med mörk frukt som körsbär och plommon. Dessa samsas med toner av lakrits, choklad och eleganta, lite kryddiga toner och en fin syra. Allt är mycket välbalanserat, kraftfullt och samtidigt elegant. Lång, fruktdriven eftersmak.

 

 

Tedeschi Capitel San Rocco Ripasso 2018 - 1 flaska.

Äkta Ripasso från gamla amaronefamiljen Tedeschi. Druvorna till detta vin kommer från en vingård på egendomen Maternigo runt kullarna kring Maraine i hjärtat av Valpoliciella.

Att vinet är gjort på Ripasso-metoden innebär att man jäst Valpolicellavinet tillsammans med pressresterna från Amaroneviner. Det är en teknik som ger struktur och extra smak åt. det färdiga vinet.

Denna ripasso är en blend av 30% corvina, 30% corvinone, 30% rondinella, 10% rossignola, oseleta, negrara och dindarella. Vinet lagrades i slavonsk ek i sex månader innan buteljering.

Ett kraftfullt vin som passar bra till kraftfullare rätter med mycket smak.

 

Stor doft av bigarråer, sensommarjordgubbar, färska örter, tobak och kryddor. Smaken är levererar det smaker bjuder på i en fyllig stil där som balanseras upp av en tydlig syra som ger vinet en mycket fin balans.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Italien är ett av vinvärldens bästa vinländer och här får du ett utmärkt urval som visar varför det är så. Eller vad sägs om Carlo Revellos fina Dolcetto (världens bästa pizzavin!), Schiopettos härliga Ribolla Gialla från Friuli i nordöstra hörnet av landet, Brunelloproducenten CapAnnas fina Pinot Grigio, Serra Ferdinandea spännande Bianco Sicilia, Tenuta di Argiano "supertoscanare" Non Confunditur och slutligen en riktig Ripasso från Tedeschi i Valpolicella. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du