Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Vinexperternas favoriter #5 - 94+ Poäng

Vad tyckte du?

Winefinders Vinexperternas favoriter #5 - 94+ Poäng

Varje år testas tusentals viner av världens ledande vinkritiker i den klassiska 100-poängsskalan. Ett vin som fått över 90 poäng beskrivs så här av vinvärldens mest kände kritiker, Robert Parker:  ”Viner av exceptionell komplexitet och karaktär – kort sagt fantastiskt viner”. Vi har i denna vinlåda ···

Låda (6 st)

1 554:-

Smaknotering

Trediberri Barolo 2016

Från en av de mest omtalade och mest spännande "nya" producenterna i Barolo. Vinrankorna växer på 350-400 meters höjd där jordmånen är mager, stenig och mycket kalkrik - en terroir som brukar jämföras med Chambolle-Musigny i Bourgogne och som tillsammans med Tanaroflodens svalkande inverkan ger viner med tydlig elegans och finess. Vinet skalmacererades i 18 dagar och lagrades på stora slavonska bottis i 22 månader. Det här är själva essensen av Trediberri - ett vin fyllt av energisk och härligt frukt, kraftfulla men mogna och mjuka tanniner. Trediberri Barolo 2016 är den Barolo Normale som får högst betyg av italienkännaren Antonio Galloni/Vinous tillsammans med Burlotto. Det är bara Bartolo Mascarello som får högre betyg i årgången av de viner som inte är cru-buteljeringar (och Mascarello går ju utanför all tävlan). Ett vin att dricka redan nu eller lagra i 10-20 år för den som vill det. Och ett vin prefekt till höstens smakrika rätter.

Vinous: 94 p "The 2016 Barolo is a powerful, deep wine that is going to need time to soften and further open up"

 

David Finlayson Cabernet Sauvignon 2018

David Finlaysons cabernet sauvignon är ett fint balanserat exemplar av cabernet sauvignon med mycket frukt och mjuka men tydliga tanniner. Blenden består av 90% cabernet sauvignon, 6% petit verdot och 4% cabernet franc. Alla druvor handplockades och jästes i rostfria ståltankar med traditionell nedpressning av kappan var fjärde timme extrahera de fina tanninerna och färgen från skalen. Efter jäsning har vinet mognat på franska ekfat (20% nya fat) i 14 månader.

Decanter: - 94 p "The nose shows red and black fruit, some floral perfume and dried herbs, while the palate is medium-bodied with nice drinkability."


Remelluri Rioja Reserva 2012

Telmo Rodriguez som tog över produktionen av familjeegendomen Remelluri 2010 är idag en av spaniens mest hyllade vinmakarna och går från klarhet till klarhet. Han har tidigare jobbat för Petrus, Guigal, Cos d´Estournel & Dominus. Vinet har lagrats 17 månader på franska och amrikanska ekfat. Blenden består av 90% tempranillo, 5% garnacha och 5% graciano. Få gör mer elegant och finessrik Rioja än Telmo.

James Suckling: 94 p "Theres elegance with power here. Its very pure, very deep and athletic."

 

Schiopetto Podere dei Blumeri DOC Collio 2017

Mario Blumeri Rosso görs på 50% Merlot och 50% Refosco dal Peduncolo Rossot som växer i Togliano di Torreano och vinet har beteckningen Friuli Colli Orientali DOC. Vinet är ett resultat av ett projekt som startade år 2000 efter noggrann utvärdering av klimat- och jordegenskaperna i den delen av Colli Orientali del Friuli kallad "Dei Blumeri". Druvorna plockas för han och jäses sedan 10–15 dagar i stora ekfat. Efter jäsning lagras vinet på 225 och 500 liters ekfat i 14 månader innan det får vila minimum 18 månader på flaska före lansering.

James Suckling: 95 p "This is a fantastic red. Best ever from here"

 

Lismore Estate Vineyards Barrel Fermented Sauvignon Blanc 2018

Samantha OKeefe är en av kapprovinsens mest talangfulla vinmakare. Nyligen invald i Cape Winemakers Guid och hennes viner räknas redan till de allra bästa i hela Sydafrika. Det här är hennes fräscha och ekfatsjästa sauvignon blanc. Druvorna pressas som hela klasar och 75% jäses i femhundraliters stora fat och 25 % i betongägg. 75 % av vinet lagras några månader på 500 l stora franska ekfat och 25 % på betongägg. Resultatet - ett vin som både har textur och fräschör och det kommer packat med exotiska frukter.

Tim Atkin: 95 p "It wasnt easy to make world class Sauvignon Blancs in a vintage like 2018"

 

Champagne Boizel Brut Réserve

Denna cuvee erhålls genom en blandning av de tre klassiska druvsorterna i Champagne: Chardonnay - blommig bukett och ren elegans, Pinot Noir - finess och struktur - samt Pinot Meunier - fin fruktighet och mjukhet.
Druvorna kommer från cirka 30 av de bästa Champagne Crus (byarna) och det är uteslutande den första pressen som används. Stilla viner (vins clairs) från året blandas med 30% reservvin från de två tidigare årens skördar.

Decanter: 97 p "Crowd-pleasing but connoisseur-pleasing too."

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/58751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Varje år testas tusentals viner av världens ledande vinkritiker i den klassiska 100-poängsskalan. Ett vin som fått över 90 poäng beskrivs så här av vinvärldens mest kände kritiker, Robert Parker:  ”Viner av exceptionell komplexitet och karaktär – kort sagt fantastiskt viner”. Vi har i denna vinlåda valt ut 6 viner som samtliga fått minst 94 poäng av erkända internationella vinkritiker som Wine Advocate, James Suckling, Decanter och Tim Atkin. Lådan innehåller fyra röda och en vita och en champagne i internationell världsklass

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du