Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Vinexperternas favoriter #4 - 94+ Poäng

WinefindersVinexperternas favoriter #4 - 94+ Poäng

Varje år testas tusentals viner av världens ledande vinkritiker i den klassiska 100-poängsskalan. Ett vin som fått över 90 poäng beskrivs så här av vinvärldens mest kände kritiker, Robert Parker:  ”Viner av exceptionell komplexitet och karaktär – kort sagt fantastiskt viner”. Vi har i denna vinlåda ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Torbreck Woodcutters Shiraz 2018

Senaste årgången av den här kritikerfavoriten från Torbreck. Namnet Woodcutter är inspirerat av David Powells (Torbrecks tidigare ägare) tid som skogshuggare i Torbreck-skogen i de skotska högländerna. Druvorna till alla Torbrecks viner skördas för hand och växer på lågt avkastande vinstockar. Vinet jäser i öppna tankar och pressas sedan varsamt. Vinet lagras med jästfällningen i 12 månader på stora gamla fat och foudres (stora ekfat). Vinet kan drickas redan nu men vinner på en tids lagring. Årgången 2018 präglas av en över genomsnittlig vinternedbörd som följdes av lägre än normalt vår- och sommarnederbörd. Det gav i sin tur små klasar och bär och såldes en mindre avkastning än normalt. Kvaliteten är verkligen hög, särskilt bland röda sorter av Shiraz, Grenache och Mataro. 2018-vinerna är imponerande i färg, struktur och livslängd och behöver således lite tid i källaren för att bli drickfärdiga.

James Suckling: 94 p "A beautiful, refined and punchy young red"

 

 

Camigliano Brunello di Montalcino 2015

Camigliano är en ny bekantskap hos Winefinder och en väldigt spännande producent i Brunello di Montalcino som satsar hårt på att öka kvaliteten på sina viner. Deras Brunello är gjort på 100 procent sangiovese (brunello-klonen) och har på traditionellt vis vilat i minst 48 månader varav 24 månader på franska och slavonsk ekfat (600 respektive 1200 liter) och därefter på flaska innan lansering.

Wineadvocate: - 94 p "hey come across with even more intensity in a beautifully balanced and sunny vintage such as 2015."


Chateau Pesquie Quintessence 2016

Chateau Pesquie är en av de bästa producenterna i Ventoux (som ligger i södra Rhône nära Châteauneuf-du-Pape, Gigondas och Vacqueyras). Quintessence är, precis som namnet indikerar, ett av egendomens toppviner. Vinet görs på 80 procent syrah och 20 procent grenache från vinstockar som är 50 år eller äldre och växer på 250-350 meters höjd. Bara de bästa druvorna används. Efter avstjälpning och krossning följer 3-4 veckors jäsning och macerering i öppna jäskar med lite överpumpning av musten på skal/jästlocket för jämnare extrahering av färg och smakämnen. Vinet lagras mellan 12-15 månader på fat vara 40 procent är nya.

Jeb Dunnuck: 95+ p " this beauty will benefit from short-term cellaring and have 15-20 years of overall longevity."

 

Hewitson Ned & Henrys Shiraz, Old Vines 2017

Druvorna odlas på mark i Barossa som är väldigt rik på kalk och järn, s k terra rossa, en jordmån som också är vanlig vanlig i Coonawarra. Vinet lagras på franska 225-liters ekfat i 15 månader. DRUVOR 90% shiraz och 10% mourvedre. Vinet är drickfärdigt men håller för en tids lagring.

James Halliday: 95 p "A stylish Barossa Valley shiraz."

 

Crystallum Wines The Agnes Chardonnay 2019

Cuvéen består av druvor från fem vingårdar som lagrats på ekfat (228 och 500 liter där 10% av faten var nya) i 9 månader. Man tillsätter varken sulfit eller enzymer under innan jäsningen. Vinet kan drickas nu men vinner något på en tids ytterligare lagring. Ett mycket tilltalande vin från charmiga Andrew och Peter-Allan Finlayson som med rätta visar upp det "nya" Sydafrika!

Greg Sherwood: 94 p "Wow! This is so, so delicious. Crystalline pure Crystallum at its best! Bravo Peter-Allan!"

 

Champagne Boizel Brut Réserve

Denna cuvee erhålls genom en blandning av de tre klassiska druvsorterna i Champagne: Chardonnay - blommig bukett och ren elegans, Pinot Noir - finess och struktur - samt Pinot Meunier - fin fruktighet och mjukhet.
Druvorna kommer från cirka 30 av de bästa Champagne Crus (byarna) och det är uteslutande den första pressen som används. Stilla viner (vins clairs) från året blandas med 30% reservvin från de två tidigare årens skördar.

Decanter: 97 p "Crowd-pleasing but connoisseur-pleasing too."

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Varje år testas tusentals viner av världens ledande vinkritiker i den klassiska 100-poängsskalan. Ett vin som fått över 90 poäng beskrivs så här av vinvärldens mest kände kritiker, Robert Parker:  ”Viner av exceptionell komplexitet och karaktär – kort sagt fantastiskt viner”. Vi har i denna vinlåda valt ut 6 viner som samtliga fått minst 94 poäng av erkända internationella vinkritiker som Wine Advocate, James Suckling, Decanter, Greg Sherwood, Jeb Dunnuck och James Hallidayn. Lådan innehåller fyra röda och en vita och en champagne i internationell världsklass

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du