Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Vinexperternas favoriter #3 - 94+ Poäng

WinefindersVinexperternas favoriter #3 - 94+ Poäng

Varje år testas tusentals viner av världens ledande vinkritiker i den klassiska 100-poängsskalan. Ett vin som fått över 90 poäng beskrivs så här av vinvärldens mest kände kritiker, Robert Parker:  ”Viner av exceptionell komplexitet och karaktär – kort sagt fantastiskt viner”. Vi har i denna vinlåda ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Bodega Atamisque - Serbal Cabernet Franc 2018

Serbal är Atamisques hyllade instegsvin. Vinet är gjort på cabernet francdruvor som växer på hög höjd och skördas för hand tidigt på morgon för att behålla den svala fräschören. Det här är ett väldigt matvänligt vin med stor fruktig och örtig karaktär som vi gärna återkommer till. Gamla stockar och hög höjd är hemligheten bakom de kraftfulla men ändå välbalanserade vinerna. Vinet lagras på franska ekfat. 

Decanter: 94 p - "A spicy palate with a coffee flavour and long finish. Bravo."

 

 

Tenuta di Petrolo - Torrione 2015

Tenuta di Petrolos Torrione är gjord av sangiovese med små andelar merlot och cabernet sauvignon som kommer från både gamla och nya vingårdar. Avkastningen per planta är begränsad till max 500 g för att få en koncentrerad struktur, elegans och balans till vinet. Den malolaktiska jäsningen skedde delvis i små fat av fransk ek och i större 30 hl ekfat. Vinet lagrades sedan i franska ekfat, varav en tredjedel nya, i ca 15 månader. Efter buteljering har vinet lagrats ytterligare omkring 6 månader i flaskan.

James Suckling: - 94 p "Lovely aromas of sweet fruit, flowers such as violets and black olives"

 

 

Domaine Lafage - Bastide Miraflors 2016

"One of the greatest red wine values", enligt Wine Advocate och våra kunder håller med. Det här är ett av våra absolut populäraste viner! Bastide Miraflors är gjort på 80 procent syrah och 20 procent grenache. Vinet lagras delvis på betongtankar (grenachedruvorna) för att bevara den pigga frukten och på 500-liters ekfat för att ge vinet struktur och ytterligare komplexitet. 

Jeb Dunnuck: 94 p - "A wine that almost always over-delivers"

 

 

Telmo Rodriguez - Lanzaga 2014

Druvorna kommer från fem olika vingårdar i Rioja Alaveza: Atalaya, Majadales, Arroyo la Losa, Pasocastillo, Soto Lanzaga produceras enbart från ett urval av de bästa druvorna från deras egna ekologiskt odlade vingårdar och samlar alla element i Telmo Rodriguez filosofi - respekten för platsen, beskärning, ekologisk odling, jäsning i cementtankar, lagring på fat i olika storlekar. Resultatet är ett rikt och komplext och sofistikerat Rioja-vin som kommer att åldras på ett fantastiskt vis. Enligt James Suckling så hamnar just Lanzaga som topp 4 av alla riojaviner 2014 med 96 poäng.

James Suckling: 96 p - "Wonderful fruit and balance."

 

 

Newton Johnson - Family Vineyards Chardonnay 2018

Druvorna kommer från tre olika vingårdslägen där alla har olika solexponering. Snittåldern på rankorna är 15 år. Närheten till Atlanten och bergen ger svalka åt druvorna. Alla druvor handplockas och läggs på breda ytor för att minska trycket på klasarna. Därefter förvaras druvorna under natten i 8º C innan de hela klasarna försiktigt pressas och juicen dras över till ekfat där jäsningen påbörjas spontant.

Efter jäsningen lagras vinet under 11 månader på 228- & 500-liters fat från Bourgogne varav 20% är ny. Därefter dras vinet om och får vila på ståltank i ytterligare 2 månader. Ingen klarning eller filtrering av vinet innan buteljering.

Tim Atkin: 94 p - "This is youthful, weighty and complex"

 

 

Dr. Bürklin-Wolf - Wachenheimer Gerümpel Riesling Premier Cru 2017

Dr. Bürklin-Wolfs vingårdsläge Wachenheimer Gerümpel är ett toppklassat läge i Wachenheim i tyska Pfalz. Vingården är enbart 13 hektar stor varav Bürklin-Wolf äger 6,2 av dessa. Wachenheimer Gerümpel ligger fint exponerat vilket ger en optimal uppvärmning och torra druvor som kan hänga på rankan och mogna länge vilket ger stor koncentration och intensitet till vinerna. Vingården är biodynamiska sedan 2005. 

James Suckling: 94 p - "Some funk, but already the fine, citrusy aromas are effusive."

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Varje år testas tusentals viner av världens ledande vinkritiker i den klassiska 100-poängsskalan. Ett vin som fått över 90 poäng beskrivs så här av vinvärldens mest kände kritiker, Robert Parker:  ”Viner av exceptionell komplexitet och karaktär – kort sagt fantastiskt viner”. Vi har i denna vinlåda valt ut 6 viner som samtliga fått minst 94 poäng av erkända internationella vinkritiker som Wine Advocate, James Suckling, Decanter, Wine Entusiast och Tim Atkin. Lådan innehåller fyra röda och två vita i internationell världsklass

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du