Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Diverse Producenter Utvalda vårviner

Vad tyckte du?

Diverse Producenter Utvalda vårviner

Låda (12 st)

1 992:-

Smaknotering

Bodega Atamisque Serbal Malbec 2015 (2 flaskor)

Serbal Cabernet Franc var en riktigt hit när vi släppte den i vintras. Nu kommer ett nytt vin i Atamisques hyllade instegsserie - och återigen är det ett vin som förenar massor av smak med en härlig personlighet. Druvsorten den här gången är malbec - som en gång var vanlig i Bordeaux men som idag kanske mest är förknippad med de kraftiga och smakrika rödvinerna från Argentina. Druvorna till det här vinet växer på 1 300 meters höjd över havet och skördas för hand tidigt på morgon för att behålla den svala fräschören. Stor, aromatisk och sötfruktig doft av mogna mörka bär, lila blommor och lite kryddor. Smaken är fruktig, rund och generös med toner av björnbär, viol och sötlakrits.

 

Tenuta Michele Reverdito Barolo La Morra 2013 (2 flaskor)

Ny otroligt bra årgång av den här kundfavoriten och ny etikett. Vinet är gjort på nebbiolodruvor från byn La Morra, som anses ge de mest eleganta vinerna i Barolo. Michele Reverdito jobbar ekologiskt i vingården utan ogräsbekämpning eller konstgödsel. Vinet har fått 60 dagars maceration med druvskalen och lagras i 2 år på ekfat (en blandning av nya och gamla fat). Vinet buteljeras utan klarning eller filtrering. 2013 jämförs redan med 2010 som en av de bästa årgångarna under det senaste decenniet. Det är en årgång som kanske inte är lika charmig som 2012 men som har 10ans kraft och elegans i syrorna. Och vinerna från årgången kommer att kunna lagras länge. Doften är stor och fruktig med inslag av röda bär, rosor, körsbär, plommon, hallon, örter och torkad frukt. Smaken är fyllig och bärig med tydliga tanniner, frisk fruktsyra och med en imponerande längd.

 

Domaine Lafage Tessellae Old Vines 2014 (2 flaskor)

Ännu ett kanonvin från Domaine Lafage och Côtes du Roussillon som fått 93 p av Wine Advocate. Det Tessellae Old Vines är till skillnad från Tessellae Carignan Vieilles Vignes gjort på en blandning av grenache, syrah och mourvèdre - men druvorna kommer även här från gamla stockar som växer i en svart skifferjord på 150 meters höjd. Dessutom har man med en liten del grenache gris i mixen. Vinet har lagrats i 12 månader på cementtankar och har buteljerats ofiltrerat för att behålla så mycket smak och struktur som möjligt. Stor och intensiv doft av mörka bär, röda bär, kryddor (örtagård) och vitpeppar. Smaken är medelfyllig med inslag av mörka bär tillsammans med skön kryddighet och en balanserad och fin mineralitet. Lite köttig och animalisk (från mourvèdredruvorna) och med lång eftersmak. Ett vin som kommer att utvecklas ännu mer under de närmaste 3-5 åren!

 

Valentin Bianchi Bianchi Famiglia Cabernet 2013 (2 flaskor)

Vinet är gjort på 100 procent cabernet sauvignon och har lagrats på franska ekfat i 18 månader. Doften är mycket fruktig med inslag av svarta vinbär, kryddor, torkad mynta, läder och plommon. Smaken är balanserad med mjuka tanniner och balanserad syra.

 

Gerard Bertrand Château la Sauvageonne Rosé 2016 (2 flaskor)

Chateau la Sauvageonne ligger på 300 meters höjd på Larzac-terrasserna, vilket inte bara ger en fantastisk utsikt utan även perfekt terroir och en skifferrik jordmån. Resultatet är ett mycket fräscht och mineraldrivet vin. Riktigt läckert rosévin med fräsch doft av hallon och röda vinbär. Smaken är torr och elegant med en uppfriskande syra och en mineraldriven, lång och balanserad eftersmak. 

 

Fernand Engel Rosé 2016 (2 flaskor)

Vinet är gjort på ekologiskt odlade pinot noirdruvor från tre olika vingårdar i Rorschwihr som sluttar mot öst och sydöst. Vinet är gjort i en mycket matvänlig stil men är naturligtvis även läskande och gott precis som det är. Läcker och fräsch doft av mogna hallon, jordgubbar, röda, vinbär, örter, gräs och kola. Smaken är torr och frisk med både bra struktur och generös fruktighet. Läskande och matvänlig stil.

Drickes
2018-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet