Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Utvalda röda viner

Vad tyckte du?

Winefinders Utvalda röda viner

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

 

Telmo Rodriguez Telmo Al Muvedre 2012: När Telmo Rodriguez kom till Alicante år 1999 var regionen inte särskilt uppmärksammad för sina kvalitetsviner, men han hade ambitionen att visa potentialen i landskapet. Idag anser många att hans uppmärksammade Al Muvedre är Alicantes bästa vin.Vinet görs på 100% monastrelldruvor (Mourvèdre) från 40-åriga vinrankor som växer nära bergsbyn Monovar. Vingården ligger 500 meter över havet, vilket ger stora temperaturskillnader mellan dag och natt. Sådana växlingar gynnar druvornas mognad och ger vinerna en kraftfull struktur. Vinet är medelfylligt, lättsamt och fruktigt. Här finns en mjuk tanninstruktur som balanseras fint av den solmogna frukten som dominaras av hallon, svarta vinbär och torkade kryddor och örter.


Arboleda Wines Cabernet sauvignon 2013:  Druvorna till Arboledas Cabernet Sauvignon kommer uteslutande från egendomen Las Vertientes Estate som ligger 50 km från Stilla Havskusten. Här finns 25 hektar med cabernet som växer på en mager sandig och stenig jordmån - en jordmån som bidrar till vinets täthet. Druvorna sorteras innan de pressas försiktigt och jäster sedan på rostfria ståltankar vid 26-30 grader i mellan 20-30 dagar. Därefter lagras vinet i 12 månader på delvis nya ekfat av amerikansk och fransk ek. Vinet har en stor doft av mörka bär, körsbär, kryddor, blommor, tobak, mynta och choklad. Intensiv och koncentrerad smak av mörka bär, plommon, tobak, svarta vinbär och örter. Lång kraftfull och välbalanserad avslutning.

 

Roda Sela 2012: Bodegas Roda är uppkallad efter dess grundare, Rotllant- Daurella. Företaget grundades 1987 och väckte stor uppmärksamhet från första dagen. Hellre än att konkurrera på samma parametrar som Riojas andra viner har Bodegas Roda skapat en helt ny elegant, intensiv och komplex stil. Bodegas Roda odlar sina druvor på cirka 500 meters höjd, i tre noga utvalda områden. Vinrankorna planteras mycket nära, vilket innebär att varje vinstock gör en mycket låg avkastning av högsta kvalitet. Sela är Rodas nyaste Rioja-vin. Vinet kommer från relativt unga vinstockar som ger pigga och fräscht fruktiga aromer. Druvor 96% tempranillo, 3% graciano, 1% garnacha. Vinet är rödfruktigt, fylligt och aromatiskt med en fräsch syra och lång, fin eftersmak.  

 

Kilikanoon Killermans run Cabernet sauvignon 2012: The Killermans Run Collection kommer från Kilikanoons olika vingårdslägen och underregioner. Vinerna är både eleganta och publika. 2012 var en varm och torr årgång med svala nätter vilket är idealiskt för att cabernet sauvignondruvorna ska uppnå full mognad med bibehållen finess. Clare Valley har blivit en av de mest kända australiensiska regionerna gällande terroir, och den höga höjden ger ett lite svalare klimat vilket gynnar vinernas friskhet och lite finare tanniner. Vinet har legat sexton månader på både nya och gamla franska fat och är helt ofiltrerat. Stor doft av mörk, varm frukt, klassiska eukalyptustoner, kakao och franska ekfat. Smaken är generös och inbjudande samtidigt som det finns en imponerande stramhet och ryggrad.

 

Domaine de Saint Saumur-Champigny 2012:  Domaine de Saint-Just etablerades 1996 av Yves Lambert. Från första början gick man passionerat in för ekologi och biodynamik och odlar utan bekämpningmedel eller syntetisk gödning. Yves var en framträdande karaktär i Saumur fram tills hans för tidiga död i 2011. Därefter har sonen Arnaud övertagit ansvaret, men fortsätter i samma spår och fokuserar på finessrika, mineraliskt stringenta viner med ståtlig struktur och klass. Vinet är fullmatat med ren Cabernet Franc-frukt och det hela är intensivt aromatiskt med toner av svarta vinbär, hö,  viol och söt tobak och fikon. Idag gör den sig bäst lätt kyld till relativt kraftigt smakande rätter, exempelvis älg eller annat magert vilt med syrliga tillbehör, men med ett par år i källaren kommer den fina strukturen göra att den utvecklar sig i en nästan Burgundisk riktning. 

 

Avalon Cabernet sauvignon 2013: Vinet är från den fantastiska årgången 2013 är receptet följande: 76 % cabernet sauvignon, 12 % zinfandel, 8 % syrah och 4 % merlot från utvalda vingårdar i Central Coast. En del av vinet har lagrats på fat och en del på ståltank för att bibehålla druvans naturliga fräschör. Stor, inbjudande doft av mörka bär. Smaken går mot det fylliga hållet och bjuder på solmogen frukt i form av mörka bär som svarta vinbär men även jordgubbar och hallon allt i en lite kryddig stil. Vinet har fin balans mellan syra, fat och frukt. Ett okomplicerat vin som är väldigt lätt att ta till sig. Som producenten själv säger "CAB for any occasion!"

Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet