Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Diverse Producenter Utvalda Lagringsviner I

Vad tyckte du?

Diverse Producenter Utvalda Lagringsviner I

Utvalda lagringsviner - fyra spännande och högklassiga viner med tre flaskor av varje sort. Perfekt för dig som vill  följa vinets utveckling - ett tips är att testa en flaska nu, en om tre år och en om fem år! 

Låda (12 st)

3 900:-

Smaknotering

 

Grahams 20 Years Old Tawny Port (3 flaskor)

Druvorna kommer i huvudsak från Grahams egna vinodlingar men en mindre del köps in från odlare som levererat druvor till firman i många år.   DRUVOR Vinet är en blandning av traditionella portvinssorter. Vinet är drickfärdigt men tål att sparas under lång tid. Doften är stor och intensivt fruktig med inslag av apelsin, persika, choklad, nötter, ananas och kryddor. Smaken är söt, fyllig och kryddig med toner av av russin, torkad frukt och kryddor. Lång eftersmak.

 

Jean Lauren NV Blanc de Blancs Brut (3 flaskor)

Vinet är en Blanc de Blancs vilket betyder att det är gjort uteslutande på "vita" (dvs gröna) druvor, i detta fall chardonnay. Druvorna kommer från egendomens egna vingårdar som odlas ekologiskt. Vinet är en blandning av tre årgångar och har lagrast i minst tre år på jästfällningen innan det släpps ut på marknaden. Doften är fruktig och komplex med inslag av citrus, rostat bröd och champinjoner. Smaken är torr, mycket frisk och fruktig med toner av apelsinmarmelad, krämig mousse och lång, mineralisk eftersmak.

 

Castello di Volpaia Chianti Classico Riserva 2009 (3 flaskor)

DRUVOR 90% sangiovese, 5% merlot och 5% cabernet sauvignon Vinet har lagrats 24 månader på både små och stora fat. Stor doft av solmogen frukt. Smaken är fyllig och riktigt kraftfullt och är ännu i sin ungdom. Vinet har mycket bra balans och visar upp fina aromer av körsbär, blåbär samt toner av mörk choklad. Lång balanserad eftersmak.

 

Chateau Vannieres Bandol Rouge 2008 (3 flaskor)

Bandol är ett sånt vin som man läser och snackar om men sällan dricker. Kanske för att det ofta är mörka, karga, otillgängliga saker i sin ungdom. Därför tycker jag att det är exceptionellt roligt att kunna presentera en drickmogen Bandol, som dessutom inte tömmer plånboken. Mourvèdre är druvan som förknippas med denna lilla vackra enklav på den provençalska kusten. Ingen annan stans når den ett så nobelt uttryck. Vinerna är mörka, kraftiga och har oftast toner som beskrivs som animaliska och örtiga (man brukar härleda detta till garriguen, den typiska lokala floran av aromatiska örter som täcker det karga landskapet). Uvalt av världens bäste sommelier - Arvid Rosengren. 2008:an har mycket liv kvar, men är redan nu fantastiskt komplex och drickmogen. Frukten har börjat ta på sig en rödare karaktär och tanninerna har lugnat ner sig. Detta borde, med all rätt, bli sensommarens och höstens husvin till robusta rätter med vilt, svamp och skogens bär. Missa inte möjligheten att plocka upp ett riktigt kap!

Drickes
2018-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

2/52351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Utvalda lagringsviner - fyra spännande och högklassiga viner med tre flaskor av varje sort. Perfekt för dig som vill  följa vinets utveckling - ett tips är att testa en flaska nu, en om tre år och en om fem år!