Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dryckesbutikens Skåneblend - En vinprovningslåda i samarbete med Talldungen & Hörte Brygga

Vad tyckte du?

Dryckesbutikens Skåneblend - En vinprovningslåda i samarbete med Talldungen & Hörte Brygga

Ekologisk

En riktigt kul mixlåda av olika ursprung för alla som älskar bra och naturliga/minimalistiska viner - viner som görs med så lite mänsklig påverkan som möjligt. Vinerna är speciellt utvalda av Emma Höök (Talldungen), Emma Andersson (Hörte Brygga & Julie) och Ida Sundqvist (Dryckesbutiken). Lådan finn ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

2019 P’tit Blanc – Clos du Tue-Boef, Le Montils, Loire (1 flaska)
Theirry och Jean-Marie Puzelat’s Clos du Tue Bouef går att datera ända tillbaka till 1500-talet då denna familjeägda domän omnämns. Bröderna tog över 1994 och konverterade till ekologiskt 1996 och har idag totalt 8 hektar som är utspridda i Touraine och Cheverny. Thierry som är kändisen av bröderna räknas numera till en av de levande legenderna i naturvinsvärlden och har bland annat varit med och startat L’Association des Vins Naturel Jord: Lera, kalksten och silex Druva: Sauvignon Blanc Appellation: Vin de France Ålder på rankorna: 4-20 år Vinifiering: Direkt press därefter jäsning och lagring 5 månader på ståltank.

Beskrivning: Fläder, mogen gul citrus, klorofyll som går igen både i smak och doft. Ren och direkt med fin, läskande syra. Passar bra i starten på en middag och en bit in.


2018 Mineral + – Frantz Saumon, Montlouis, Loire (1 flaska)
Frantz Saumon arbetade inom skogsbruk innan han valde vinets väg och startade sin egendom 2002. Att arbeta ekologiskt och biodynamiskt i sina 6 hektar vinmark var en självklarhet från början. Huvudfokuset är Chenin Blanc men han odlar även en del inhemska röda druvsorter samt köper in ekologiskt odlad Sauvignon Blanc från goda vänner i närheten. Jord: Silex, kalksten och lera Druva: Chenin Blanc Appellation: AOC Montlouis Ålder på rankorna: planterade mellan 1917-2012 Vinifiering: Direktpress sedan lagring 11 månader på gamla barriquer innan buteljering.

Beskrivning: Komplex och bred doft av persika, äpple och salt mineral. Äppligheten känns igen i smaken om än mer oxiderad. Fin syra och struktur med lång eftersmak. Häll gärna upp i karaff och servera i stora glas så vinet får luft och öppnar upp sig.


2018 Savagnin En Quatre Vis - Domaine des Marnes Blanches, Sainte Agnés, Jura (1 flaska)
Géraud och Pauline Fromont träffades när dom studerade vitikultur 2006. Eftersom dom båda är födda och uppvuxna i Jura var valet självklart att det var här dom skulle göra vin. Idag har dom totalt 10 hektar utspritt på tre byar i södra delen av Jura; Cesancey, Vincelles och Sainte Agnés. Samtliga vingårdar har stor halt av kalksten och stockarna har generellt nått hög ålder. Stilmässigt gör dom både den modernare stilen med upptoppade fat, ”ouillé” samt den traditionella ”sous voile” där vinet får ligga under ett jästtäcke som ger väldigt karaktäristisk stil. 2016 En Quatre Vis är ett vin som görs efter den förstnämnda metoden. Jord: Vit märgel och kalksten från Cesancey. Druva: Savagnin Appellation: Côtes du Jura        Ålder på rankorna: 60 år. Vinifiering: Direktpress innan fermentering, därefter får vinet ligga 11 månader på gamla 225-liters fat inna buteljering.

Beskrivning: Frisk syra, fin mineralitet med stänk av havsälta och fossil, frukten drar åt gröna äpplen och det finns inslag av brioche och pistagenötter i avslutet. Som att blanda ett Granny Smith äpple med ett bageri som gillar smör. Doften drar åt mogna äpplen och croissant.


2016 Les Bernadines - Joseph Dorbon, Vadans, Jura (1 flaska)
Det är endast Joseph Dorbon som gör vin i den lilla byn Vadans, strax utanför Arbois. Letar man efter den unika ”Vadansterroiren” har man alltså hamnat rätt här. Dessa två hektar vingård där Joseph odlar sina druvor, planterades av hans farfar och vinstockarna är mellan 60-80 år gamla. Joseph är den första i familjen att göra vin under egen etikett, både hans far och farfar sålde iväg druvorna. Jobbet i vingården sker utan bekämpningsmedel och marken plöjs med hjälp av häst. Här är det endast traditionell vinmakning som tillämpas och vinerna får ligga lång tid i hans medeltida källare under flor innan de buteljeras och släpps för försäljning.

Jord: Kalksten och gul märgel. Druvor: 60% Poulsard 40% Pinot Noir Appellation: AOC Arbois. Ålder på rankorna: 60 år  Vinifiering: Druvorna avstjälkas och får jäsa med skalen i tre veckor innan pressning. Lagras sedan 1 år i ståltank samt 1 år i gamla fat innan buteljering.

Beskrivning: Ursprungstypiskt med rena aromer av röda bär, skogspromenad och florala toner. Moget och ungdomligt på samma gång. Josigt men med fina välbalanserade tanniner.


2018 Le vent se Lève - Les Déplaude de Tartaras, Collines Rhodaniennes (1 flaska)
Anne & Pierre-André Déplaude var tidigare mjölkbönder i Tartaras som är en liten bortglömd appelation inklämd mellan norra Rhône och södra Beaujolais. Här fanns innan vinlusen cirka 20.000 hektar men idag bara 20 kvar där de har cirka 5. Makarna gjorde sin första årgång 2004 och är bio sedan 20009. Tout compte fait betyder tillsammans.

Jord: Skiffer & grus Druva: 100 % Syrah Appellation: IGP Collines Rhodaniennes. Ålder på rankorna: 11 år                 Vinifiering: 80% avstjälkat & 20 % hela klasar jäser tillsammans i 20 dagar innan press. Vinet lagras 10 månader i gamla demi-muid (600 liters fat vanliga i Rhône).

Beskrivning: Stilmässigt som en blandning mellan Rhône och Beaujolais, precis som det också är geografiskt. Ren och fin örtig Syrah-doft med toner av skog, viol och röd frukt. Linjär syra och integrerade tanniner. Djup frukt och fin struktur men med lätt känsla.


2012 Suo di Giacomo – Eugino Bocchino, Barolo, Piemonte (1 flaska)
Eugenio Bocchino tröttnade på sina ekonomistudier och började jobba i en vinkällare istället. Samtidigt försökte han sig på en karriär som professionell skidåkare utan framgång. (Tur för oss). 1996 gjorde han sin första årgång Nebbiolo från vingården Roccabella. 2000 började han med naturlig vinmaking. Han fru Cinzia är väl insatt i ämnet biodynamik och översätter bland annat böcker i ämnet till italienska.

Jord: Kalksten och sand. Druvor: 80% Nebbiolo 20% Barbera Appellation: Langhe Rosso DOC. Ålder på rankorna: 40 år. Vinifiering: Avstjälkat och jäst 1 månad med skalen på ståltank innan försiktig press och lagring 2 år på gamla bottis

Beskrivning:. Örtigt, blommigt och stenigt på näsa med elegant körsbärsfrukt. Fint balans mellan Nebbiolon som är stramare, syrligare och mer stringent och Barberan med bredare och fluffigare frukt. Energi och ålder samt elegans och power i ett och samma vin.

Drickes
2020-2022
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
"Talldungen, Hörte Brygga och Dryckesbutiken teamar ihop för denna temalåda."

"Personligt och speciellt blir det när Emma Höök (Talldungen) och Emma Andersson (Hörte Brygga och Julie) gör gemensam sak med Dryckesbutikens Ida Sundqvist och väljer personnliga favoriter. Här finns något för alla som gillar naturliga viner."

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/510151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En riktigt kul mixlåda av olika ursprung för alla som älskar bra och naturliga/minimalistiska viner - viner som görs med så lite mänsklig påverkan som möjligt. Vinerna är speciellt utvalda av Emma Höök (Talldungen), Emma Andersson (Hörte Brygga & Julie) och Ida Sundqvist (Dryckesbutiken). Lådan finns förstås endast i en liten upplaga och bjuder på tre olika versioner av vita och tre olika viner röda viner. En sauvignon blanc från fantastiska Clos du Tue-Boef i Loire, en Chenin blanc från producenten Frantz Saumon i Loire och från Jura hittar du en lysande Côtes du Jura på Savagnin druva från rättmätigt hajpade Domaine des Marnes Blanches. En härligt bärig röd Jura från Joseph Dorbon, en härlig syrah från Les Déplaude de Tartaras i ovanliga Collines Rhodaniennes , en lite bortglömd appelation inklämd mellan norra Rhône och södra Beaujolais, och en seriös, lite mer ”klassik” Barolo från producenten Eugino Bocchino i Piemonte.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du