Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dryckesbutikens Naturvinslåda Volym 8

Vad tyckte du?

Dryckesbutikens Naturvinslåda Volym 8

Ekologisk

  Nu släpper vi Naturvinslåda 8 för dig som vill ha naturliga viner med så lite manipulation och tillsatser som möjligt. När vi startade med första lådan så var det här en liten men växande trend. Nu är intresset otroligt mycket större - men fortfarande är det svårt att få tag på de här vinerna uta ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

2018 P’tit Blanc – Clos du Tue-Boef, Le Montils
Theirry och Jean-Marie Puzelat’s Clos du Tue Bouef går att datera ända tillbaka till 1500-talet då denna familjeägda domän omnämns. Bröderna tog över 1994 och konverterade till ekologiskt 1996 och har idag totalt 8 hektar som är utspridda i Touraine och Cheverny. Thierry som är kändisen av bröderna räknas numera till en av de levande legenderna i naturvinsvärlden och har bland annat varit med och startat L’Association des Vins Naturel
Det här vinet är deras klassiska Sauvignon Blanc från lite yngre stockar som görs via direkt press därefter jäsning och lagring 5 månader på ståltank.
Det här är ett vin som har en citrus- och gulfruktig, rättfram och flirtig stil. Passar bra till: Elegantare fiskrätter och sällskapsvin. Missa inte!

2017 Antonio Madeira, Branco Colheita
Antonio växte upp i Paris med sina portugisiska föräldrar. Även om han gillar franska viner kände han att han ville utforska sina rötter och upptäcka och visa potentialen och uttrycket från de inhemska druvorna från sluttningarna i Dao. Så han köpte en hektar 2011 för att numera vara fast bosatt i Portugal med totalt 6 hektar vinmark där det växer ett 40-tal olika druvor, de flesta man aldrig hört namnet på. Just det här vinet är gjort på ett 20-tal av dessa - bland andra: Siria, Fernao Pires, Bical, Cerceal och Arinto. Ålder på rankorna: 50-70 år och vinet pressas direkt följt av dekantering genom gravitation i 3 dagar innan lagring på ståltank och gamla fat Stil: Komplex, mineraldrivet och kryddigt Passar bra med: Saffransris med skaldjur men även kanon till mycket asiatisk mat.

 

2017 Riesling – Domaine Kumpf et Meyer, Rosheim
Domänen startades ursprungligen av Sophie och Philippe 1990, och har sedan start arbetat ekologiskt. 2010 togs egendomen över av Julien Albertus som började arbeta biodynamiskt med de 16 hektaren som är fördelade över 70 små jordlotter i Rosheim i norra Alsace. Här möter vi en klassisk riesling som görs via direkt press innan jäsning sedan lagring i 4000-liters i 10 månader
Stilen är frisk och krispig med tydlig mineralitet och passar bra till ”gröna” grönsaksrätter med syra. Schnitzel på kyckling eller gris.

 

2018 Els Vinyerons, Saltamarti
Nya årgången av Els Vinyerons Saltamarti är förmodligen den bästa vi smakat så här långt. Els Vinyerons består av två kompisar som gör vin tillsammans med den enkla men sympatiska filosofin att göra bra naturliga viner tillgängliga för alla. De vill också visa upp vilka uttryck som de inhemska druvorna kan ge från regionen. Området Penedès i nordöstra Spanien består av gammal flodbotten och har väldigt komplex och intressant jord med sand, lera, kalksten och massor med fossilerade ostron. De gör vinet utan tillsatt svavel eller andra tillsatser. Här möter vi en blend på 90% Ull Ellebre (Temparnillo) och 10% Garnatxa (Grenache) från DO Penédes. Ålder på rankorna är mellan 10-80 år. Klasarna avstjälkas och får sedan jäsa i öppna kar med skalen i två veckor. Därefter pressas vinet försiktigt och får ligga på ståltank i fem månader.Vinet blandas sedan med 10% av vin från 2017 som legat på gamla 300 liters franska ekfat. Stil: Generös på paletten med en fin tanninstruktur och välbalanserad syra. Passar bra med: Lamm eller nötkött med fetare tillbehör, BBQ-ribs

 

2017 Merci la vie -Domaine LOubliée, Bourgueil
Klassiker i ny årgång. Xavier Courant har jobbat på restaurang, köpt och sålt vin som caviste (vinhandlare) i Paris och nu slutit vin-cirkeln genom att bli vinmakare. Han lärde sig göra vin hos den välkände Loire producenten Guiberteau där han ”avlärde sig allt han lärt sig i oenologskolan”. Xavier gjorde sitt första vin år 2009 och idag har han 6,4 hektar i Bourgueil vilka han brukar ekologiskt med inslag av biodynamik. Han odlar främst Cabernet Franc, men har även en liten del Chenin Blanc. Här möter vi Cabernet Franc från Bourgeuil och stockar som har mellan 20-49 år på nacken. En del av vinet genomgår 3 veckors kolsyrejäsning. Lagras sedan på betong i 6 månader. Stilen är ren och fruktdriven med liten grön ton.
Passar bra till: Lättare kötträtter, gärna rustikt tillagat.

 

2017 Premices – Laurence och Remi Dufaitre, Brouilly
Remi var 20 år gammal då han köpte sin första hektar Beaujolais Village. Detta var 2001 och idag har de 16 hektar ekologisk mark i Brouilly, Côte Brouilly och Juliènas. Detta vin som tillhör Beaujolais Villages kommer från en vingård som ligger precis nedanför huset och vinkällaren där vinet tillverkas. Druvsorten är förstås gamay som får 16 dagars kolsyrejäsning därefter lagring i betong till buteljering i Februari 2018 Stil: Bärigt och josigt med frisk syra och mineralitet som stramar upp. Passar bra med: Hårt rostad rödbeta, råbiff med klassiska tillbehör

 

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/57351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

 

Nu släpper vi Naturvinslåda 8 för dig som vill ha naturliga viner med så lite manipulation och tillsatser som möjligt. När vi startade med första lådan så var det här en liten men växande trend. Nu är intresset otroligt mycket större - men fortfarande är det svårt att få tag på de här vinerna utanför de hetaste vinbarerna och krogarna. Den här gången är det en lite vårigare låda med tre vita och tre röda viner som passar perfekt till vårprimörerna.
Samtliga viner har odlats genom småskaligt naturligt jordbruk - alla är särskilt utvalda vårt Wine Team (som har grym koll på naturvinsscenen) för att hålla så hög kvalitet som möjligt. Dryckesbutiken är en svensk importör som arbetar med vinbönder som arbetar utan bekämpningsmedel, kemiska gödningsmedel och genmodifierat jordbruk. All frukt plockas för hand. Kort beskrivet är filosofin att de vill jobba betydligt mer i vingården än i vinkällaren, för att få fram så ärliga viner som möjligt. För oss som är svaga får småskaligt producerade viner, gjorda av producenter som värnar om naturen och miljön passar Naturvinslådan som handen i handsken.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du