Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dryckesbutikens Naturvinslåda Volym 3

Vad tyckte du?

Dryckesbutikens Naturvinslåda Volym 3

Ekologisk

 

Låda (6 st)

1 260:-

Smaknotering

2015 Chasselas Quintessence, Les Vignes des Paradi (1 flaska)

Regionen Savoie vid franska alperna är en region att hålla utkik efter! I byn Ballaison håller Dominique Lucas och hans team till på en 6 hektar stor vingård med utsikt över Genevesjön. Dominique har gjort vin sedan 2008, från början har han sina rötter i Bourgogne men föll pladask för det vackra Savoien med sina berg och dalar. Hans ambitioner är höga - att göra viner som står sig i jämförelse med Frankrikes bästa viner. Detta vin består av 100 % chasselas-druvor från appellationen Crépy. Druvorna direktpressades och jästes på såväl betong-ägg och ekfat (foudres). Vinet spenderade därefter 10 månader på sin jästfällning innan buteljering. 

 

2015 Stettener Riesling Gipskeuper, Jochen Beurer (1 flaska)

Den före detta BMX-stjärnan i cykelsport, Jochen Beurer slog efter karriärens slut sig ned i tyska Kernen Stetten (utanför Stuttgart) där hans familj ägde vingårdar. Hans far var ordförande i det lokala kooperativet men Jochen bestämde sig snabbt för att göra egna viner. Hans 10 hektar har varit ekologiska sedan 2003 och helt biodynamiska sedan 2008. Denna Riesling kommer från vingården Gipskeuper i Württemberg. Vingårdens jordmån består av branta kullar på ungefär 300 meters altitud med en jordmån bestående av kalk och lera. 

 

2016 Touraine Sauvignon, Pierre-Olivier Bonhomme (1 flaska)

Pierre-Olivier Bonhomme håller till i appellationen Tourraine i franska Loiredalen. Han började sin bana som tonåring då han jobbade för legendaren Thierry Puzelat på Clos du Tue-Boeuf. Under årens lopp började Thierry hitta nya spännande vingårdslägen och vännerna bestämde sig för att starta upp en ny vingård vid sidan av Clos du Tue-Boeuf - och så föddes Château Puzelat-Bonhomme. Närmare tio år senare, 2014, köpte Pierre-Oliver ut Thierry som behövde fokusera på familjens egendom. Detta vin består av 100 % sauvignon blanc (rankornas medelålder är 10-30 år). Druvorna direktpressades och fick därefter 5 månaders lagring på gamla 500-liters fat.

 

2015 Le Clos des Carteries, Christian Venier (1 flaska)

I den lilla byn Candé sur Beuvron finns Christian Vernier. Huvudappellationen är Cheverny som är en del av Loiredalen i Frankrike. Christian är en närmast gåtfull person som svår att nå - han har varken telefon eller e-mail. Han började göra vin 1995 då han ärvde 2 hektar av sina föräldrar. Idag har gårdens yta ökat till 6 hektar. Detta vin är en blend av 70 % gamay och 30 % pinot noir som genomgått 20 dagars maceration med hela klasar och därefter 6 månaders lagring på tank. Hans viner är oemotståndligt fruktdrivna med vibrerande aromer, renhet och pigg syra.

 

2016 Tout Bu Or Not Tout Bu, Domaine du Possible (1 flaska)

Domaine du Possible håller till i byn Lansac i appellationen Côtes du Roussillon Villages. Loïc Roure, som gick en sommelierutbildning i slutet av 90-talet, beslutade sig snabbt för att han ville göra vin istället för att bara servera det. Efter tre års praktik hos legendarerna Thierry Allemand, Gérald Oustrich och Hervé Souhaut  så införskaffade han sig 2,5 hektar i Latour de France år 2003. Han har sedan dess expanderat sina ägor till dagens 8,5 hektar i en handfull olika kommuner. Hans Tout Bu Or Not Tout Bu är en blend av 70 % grenache noir och 30 % mourvèdre. Vinet helklas-jäses i öppna kar och efterföljande lagring på ståltank och gamla 500-liters ekfat.

 

2016 Rosé Trocken, Weingut Knauss (1 flaska)

I tyska appellationen Württemberg och byn Strümpfelbach finner vi unge Andi Knauss och hans vingård. Andi är fjärde generationens vinmakare och började jobba bredvid sin far 2004.  Andi har konverterat de 15 hektaren till ekologisk vinmakning - han är också en av få tyska vinmakare som enbart naturlig jäst och minimal (i de flesta fall ingen) användning av sulfit. Denna rosé är en blend av en tredjedel vardera av druvsorterna trollinger, spätburgunder (pinot noir) och lemberger. Musten macererades i tre timmar tillsammans med skalen innan jäsning och fick därefter 6 månaders lagring på ståltankar för att behålla sin fräschör. 

 

Drickes
2018-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team

Efter succén med våra två första naturvinslåda lanserar vi nu vår efterlängtade Naturlåda nummer #3, som vi gör i i samarbete med Dryckesbutiken. Dryckesbutiken är en svensk importör som arbetar med vinbönder som arbetar utan bekämpningsmedel, kemiska gödningsmedel och genmodifierat jordbruk. All frukt plockas för hand. Kort beskrivet är filosofin att de vill jobba betydligt mer i vingården än i vinkällaren, för att få fram så ärliga viner som möjligt. Den här lådan innehåller sex olika europeiska viner. Förutom att de alla är gjorda genom naturligt jordbruk har de en gemensam fräschör och lätthet - och är särskilt utvalda för att möta upp vårens ljus och smaker.

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet