Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.
2016 Riesling Trocken, Weingut Knauss – Andi Knauss, Strümpelbach
Andi hade precis avslutat sina vinmakarstudier och efter en kort praktikperiod på en vingård i Österrike tog han över egendomen i Strümpfelbach. Totalt har han 18 olika små vinmarker i det kulliga landskapet runt floden Rems. Andi är väldigt precis och noggrann i sitt arbete och jobbar naturligt i vingården. Minimalt eller inget svavel och bara den naturliga jästen – en ovanlighet för att vara Tyskland.
Jord: Kalksten, märgel, Schilfsandstein, Kieselsandstein, Stubensandstein
Druva: Riesling
Appellation: Württemberg
Ålder på rankorna: 5-20 år
Skördeuttag: 30-40 hl/ha
Vinifikation: Direkt press innan jäsning sedan lagring i 8 månader i ståltank och 3000 liters fat
Stil: Ren och skarp doft med gul stenfrukt och mineraler. Lätt med krispig syra och fullpackad med energi
Passar bra med: Sushi, sill och mat med hög syra
2015 La Croix Morceau Complémen Terre – Marion Pescheux och Manuel Landron, Muscadet
Efter att ha rest runt i världen och jobbat med vin bestämde sig detta par för att starta sitt eget projekt i Muscadet. 2014 var deras första årgång och idag brukar dom 8,5 hektar ekologisk vinmark, varav 7,8 i Muscadet. Dom har fyra olika jordsmåner som var och en representeras av en egen cuveé: Croix Moriceau, NoLem, Le Breil och Le Mortier Gobin.
Jord: Sand, orthogneiss och amphibolite.
Druva: Muscadet
Appellation: AOC Muscadet Sèvre et Maine
Ålder på rankorna: 10-50 år
Skördeuttag: 35 hl/ha
Vinifikation: Direkt press innan jäsning sedan lagring på betongtank med jästfällning i 8 månader.
Stil: Frisk med en doft av hö, hav och gröna blad. Lätt med hög syra och salt mineralitet i avslutet.
Passar bra med: Ostron, skaldjur och gröna sallader
2016 Lluerna, Els Vinyerons, Penedés – Amós Bañeres och Alex Ruiz Sant Marti Sarroca
Els Vinyerons består av två kompisar som gör vin tillsammans med den enkla men sympatiska filosofin att göra bra naturliga viner tillgängliga för alla. De vill också visa upp vilka uttryck som de inhemska druvorna kan ge från regionen. Området Penedès i nordöstra Spanien består av gammal flodbotten och har väldigt komplex och intressant jord med sand, lera, kalksten och massor med fossilerade ostron. De gör vinet helt utan tillsatt svavel eller andra tillsatser.
Jord: Kalksten med fossiler
Druva: Xarel-lo
Appellation: DO Penedès
Ålder på rankorna: 10-80 år
Skördeuttag: 35 hl/ha
Vinifikation: Druvorna handskördas ner i små lådor innan direkt press. Jäser och lagras sedan med jästfällning i ståltank under fem månader. Sedan blandas viner med en liten del av årgång 2015 som dom sparat på 300-liters ekfat. Vinet får vila på tank efter blandningen i några veckor innan buteljering.
Stil: Mogna äpplen och citrus med aningen rund kropp och fräschör.
Passar bra med: Lättare tapas, väldigt bra all-round vin.
2016 Premices, Remi Dufaitre, Beaujolais – Laurence och Rémi Dufaitre, Brouilly
Rémi var bara 20 år när han köpte sin första hektar av Beaujolais Villages in 2001. Han gav Jorden en ordentlig detox från alla kemikalier innan han började bruka jorden. Så de första åren sålde han alla druvor och gjorde sitt första vin först 2007 när vingården var ren nog. Idag brukar de 16 hektar organisk vingård. Både deras vinery och deras hus ligger precis på gränsen till Brouilly, i byn Saint-Etienne-des- Oullières.
Jord: Granit, sand och grus.
Druva: Gamay
Appellation: Beaujolais Villages
Ålder på rankorna: 35 år
Skördeuttag: 30 hl/ha
Vinifiering: 16 dagars kolsyrejäsning sedan lagrat på betong tank fram tills buteljeringen I februari 2017.
Stil: Hallon, lakrits och blommor. Flörtig frukt med silkiga tanniner och fräshör.
Passar bra till: Steak tartar, fläsk och rödbetor.
2015 Côteaux du Gennois, Clos du Tue Boeuf – Thierry och Jean-Marie Puzelat, Les Montils
Thierry och Jean-Marie började göra vin på ett naturligt sätt redan från start och vingårdarna konverterade till organiskt jordbruk 1996. Idag gör de 13 olika viner från 4 hektar i Cheverny och 4 hektar i Tourraine i Loire. Thierry, är känd för många saker och en av dem är att han är en av grundarna av L’Association des Vins Naturels – en av de första rörelserna för den “naturliga revolutionen”. Han har inspirerat många människor samt hjälpt dem att starta upp att arbeta på ett naturligt sätt.
Jord: Kimmeridgian kalksten, från Mathieu Costes vingård i Coteaux des Giennois, utanför Sancerre
Druva: 75% Gamay 25% Pinot Noir
Appellation: Vin de France
Ålder på rankorna: planterat 1960-1970
Skördeuttag: 30 hl/ha
Vinifiering: 50% hela klasar and 50% avstjälkade klasar, fermenterar med skal i 2,5 veckor i öppna kar. Efter press läggs vinet på 500 liters tunnor som Thierry körde övre till sitt ställe för 16 månaders lagring.
Stil: Torr, strukturerad men lätt i stilen med röda bör och blommor
Passar till: Konfiterad anka, fläsksida och korv
2016 Aenne, Podere Giocoli – Marco Cannoni and Fredrico Renezi, Terranova Bracciolini
Sedan 1998 så har de haft möjlighet att buteljera under egen etikett. 7 hektar av rankorna är utspridda över 7 lotter runt om på egendomen, som är lokaliserad vid foten av Prato Magno. I dessa vingårdar har aldrig tillförts några kemikalier så de är fulla av liv.
Jord: Sandsten, lera och kalksten
Druva: 80% Sangiovese, 5% Canaiolo, 5% Colorino, 10% Malvasia
Appellation: Chianti DOCG
Ålder på rankorna: planterad 2007-2010
Skördeuttag: 45 hl/ha
Vinifiering: Avstjälkad och sedan fermenterad i 10 dagar. Efter press lagras vinet I betong tankar för att sedan buteljeras i april 2017.
Stil: Röda körsbär med en klassisk italiensk struktur.
Passar bra till: En enkel pasta eller pizza.
Vad är egentligen naturvin? Det finns (ännu) inget helt etablerat begrepp men det finns definitivt ett allt större intresse för viner som är gjorda med så liten mänsklig intervention som möjlig. Viner där miljö och hållbarhet står i fokus. Winefinder lanserar därför en låda som vi tagit från i samarbete med Dryckesbutiken, en svensk importör som arbetar med vinbönder som arbetar utan bekämpningsmedel, kemiska gödningsmedel och genmodifierat jordbruk. All druvor plockas för hand. Kort beskrivet är filosofin att de vill jobba betydligt mer i vingården än i vinkällaren, för att få fram så ärliga viner som möjligt. Lådan innehåller sex olika europeiska viner med olika ursprung och druvor. Förutom att de alla är gjorda genom naturligt jordbruk har de en gemensam fräschör och lätthet - och fin och ren frukt. Fantastiskt goda helt enkelt, vilket väl om något alltid är värt att prova?
Dryckesbutiken är en vinimportör som erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa viner från olika delar av världen. Företaget grundades med en passion för vin och en önskan att dela den med andra. Dryckesbutiken fokuserar på att erbjuda viner som är unika, spännande och fulla av karaktär.
Dryckesbutikens sortiment innehåller viner från kända vinregioner som Frankrike, Italien, Spanien och Chile, men även mer ovanliga områden som Grekland, Libanon och Sydafrika. Företaget har ett särskilt intresse för att hitta viner från mindre producenter som har en unik historia och känsla.
Förutom att erbjuda högkvalitativa viner, har Dryckesbutiken ett engagerat team av experter som kan ge råd om vinval och tillhörande matparningar. De strävar efter att erbjuda en personlig service som är anpassad efter varje kunds unika behov.
Dryckesbutiken har ett starkt fokus på hållbarhet och ansvarstagande. De arbetar aktivt för att minska sin miljöpåverkan genom att minimera användningen av plast och genom att välja leverantörer som arbetar på ett miljövänligt sätt.
Sammanfattningsvis är Dryckesbutiken en vinimportör som är passionerad om vin och erbjuder högkvalitativa viner från olika delar av världen. Med ett engagerat team av experter och en starkt fokus på hållbarhet, strävar företaget efter att erbjuda en personlig service som är anpassad efter varje kunds unika behov.
Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.
Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.
Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.
Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Du måste därför ha fyllt 25 år för att gå vidare. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer om cookies här.
Winefinder.com en tjänst från Winefinder ApS.
Winefinder har blivit snabbare, skriv in ditt postnummer för att se när vi kan leverera hem till din dörr.
Fyll i din registrerade e-postadress i fältet för e-post och tryck på skicka så kommer ett nytt lösenord skickas till din e-postadress.
Våra viner märkta med ”kvalitetsgaranti-symbolen” håller garanterat hög kvalitet. Alla vinerna har fått betyget 90 av 100 poäng eller bättre av världens ledande oberoende vinkritiker.
Vi garanterar att du gillar vinerna du köper av oss om du fyller i din Vinprofil. Alla viner som matchar din vinprofil finner du när du filtrerar på Matchar min vinprofil i vinbutiken. Skulle du mot förmodan inte gilla viner som du köpt på rekommendation av din Vinprofil får du givetvis pengarna tillbaka.
Vi garanterar att alla våra viner har ett lägre pris än i svensk butik vid köptillfället.
Med modern teknik, fyllig information om viner, producenter, vindistrikt och sådant som är bra att veta om viner garanterar vi att du får all information du behöver dygnet runt. Dessutom har du tillgång till en vinrådgivare som hjälper dig vid behov.
Defekta flaskor ersätts naturligtvis. Kontakta ekonomi@winefinder.dk så ersätts du för den defekta flaskan direkt.
Vi garanterar att din vinleverans kommer som avtalat. Kontakta ekonomi@winefinder.dk så ersätts du med hela fraktkostnaden som du betalt.