Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dryckesbutikens Naturvinslåda #2

Vad tyckte du?

Dryckesbutikens Naturvinslåda #2

Ekologisk

 

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

 

Poiré, Clos de Citots – Gérard Lenormand, Haute-Normandie
Gérard har odlat ekologiska äpplen och päron tillsammans med sin fru, Martine, sedan 1998. Trädgårdarna planterades 1992 av de förra ägarna och är belägna precis bredvid floden Seine vilket ger ett fuktigt klimat med en hel del kalksten i jorden. De framställer både torra, halvtorra och söta cider.
Jord: Siltig lerjord och kalksten
Frukt: Päron, De Cloche, Champagne, Plant de Blanc
Appellation: Haute-Normandie
Trädens ålder: planterade 1992
Skördeuttag: 50-80 hl/h
Produktion: Direkt press efter att man har krossat frukten. Fermentering på tank tills sockerhalten skapar en perfekt balans mellan syra, frukt, sötma och bitterhet. Efter en lätt filtrering hälls musten på flaska där det tillsätts koldioxid. Inga tillsatta sulfiter och man har lämnat 40 gram socker.
Stil: Den päroncider som vi har valt här är torr, ren, fräsch och mineralrik.
Passar bra till: Rustik fransk husmanskost eller bara som den är.


2016 Petite Nature, Domaine de l’Amandier - Martin Texier, Saint Julien en Saint Alban
Efter studier i ekonomi bestämde sig Martin för att byta bana och satsade istället på att utveckla sig inom musik och vinmakning. Idag har Martin fem hektar i Saint-Julien-en-Saint-Alban där även hans far Éric Texier har sina vingårdar. Martin gör rena, fruktdrivna och eleganta röda viner samt en denna härliga Pètillant Naturel. Pet Nat (kort för Pétillant Naturel) är en naturlig metod att göra mousserande där man inte tillsätter något i form av jäst eller socker. Vinet jäser således endast en gång på flaska och buteljeras innan det är färdigjäst, därav bildas kolsyra när jästen äter upp sockret i musten.
Jord: Argilo calcaire, kvarts och gneiss ovanpå granit
Druva: 50% rosa och vit Chasselas, 50% Muscat du Hambourg
Appellation: Vin de France
Ålder på rankorna: 13 år
Skördeuttag: 30 hl/ha
Vinifiering: Direktpress och sen pågår nästan hela fermenteringen på ståltank. Buteljerades i slutet av november 2016 med 15 gram socker kvar så att fermenteringen fortsätter för att skapa små fina bubblor.
Stil: Lätt, friskt och flörtigt med doft av päron och vita blommor.
Passar bra till: Perfekt som läskande apertif.


2016 Adéle, Éric Texier – Éric Texier och Laurence Texier, Charnay
Éric och hans fru studerade till ingenjörer i Lyon när de träffades. Efter en tid i branschen började de investera i vin. Med tiden växte intresset för vin och han påbörjade en praktik hos Marie Guffens på Domaine Verget I Bourgogne. Éric och Laurance flyttade till Charnay i södra Beaujolais och 1998 buteljerades de första flaskorna under hans namn. 2000 köpte de sin första 0,5 hektar i Brèzéme precis mellan södra och norra Rhône. Idag har de 2,5 hektar med Syrah, Serine och Roussane. Nu har de även 7,5 hektar I Saint-Julien-en-Saint-Alban. De röda vinerna är klassiskt strukturerade och komplexa..
Jord: Lera, kalksten och kvarts ovanpå granit
Druva: Clairette
Appellation: AOC Côtes du Rhône
Ålder på rankorna: 5-40 år gamla
Skördeuttag: 30hl/h
Vinifiering: Direct press followed by fermentation in concrete tanks. Ageing 6 months on lees before bottling.
Stil: Medelfylligt och runt som doftar gula mogna frukter och mandel.
Passar bra till: Svamp och rotfrukter.


 2016 Ciapin Barbera d’Asti, Andrea Scovero – Andrea Scovero, Bionzo

Andrea är fjärde generationen som brukar dessa 6 hektar som är belägna på branta sluttningar i syd- syd/öst läge. Rankorna har aldrig blivit behandlade med kemikalier. Han odlar främst Barbera, Nebbiolo och Dolcetto men även en liten lott med Sauvignon Blanc.
Jord: Lera, sand och kalksten i Ciapin som har ett östligt läge.
Druva: Barbera
Appellation: Barbera d’Asti DOCG
Ålder på rankorna: 14-40 år
Skördeuttag: 30 hl/ha
Vinifiering: Avstjälkat och sen fermenterat i 25 dagar med skal på ståltank. Därefter försiktig press för att sedan fortsätta utvecklingen på ståltank tills buteljeringen i april 2017.
Stil: Intensiv röd körsbärsfrukt med fin mineralitet. Strukturerad och fyllig.
Passar bra till: Entrecôte och potatisgratäng


2014 Notre Histoire, Domaine L’Oubliée Xavier Courant – Bourgueil
Xavier har jobbat ekologiskt, och till viss del biodynamiskt, sedan start. Han har 6,4 hektar i kommunen Saint-Patrice i Bourgueil. Till största del odlar han Cabernet Franc men har även en liten lott med Chenin Blanc.
Jord: Sand, flinta och sten
Druva: Cabernet Franc
Appellation: AOC Bourgueil
Ålder på rankorna: Planterade mellan 1953 och 1999
Skördeuttag: 30 hl/h
Vinifiering: 
Fermenterat på betong med 4 veckor skalmaceration. Totalt 10 månader på betong innan buteljering.
Stil: Stallig och fruktdriven med mörka bär och grönpaprika. Väldigt druvtypisk.
Passar bra till: Grytor och långkok


2015 Chianti Classico, Montesecondo – Silvio Messana, San Casciano Val di Pesa
Silvio, hälten rysk och hälften sicilenare, växte upp I Tunisien och flyttade som ung vuxen till New York för att utveckla sin musikkarriär. För att under tiden kunna försörja sin familj började han att sälja vin. Hans far hade under 70-talet planterat en vinrankor på en gård I Toscana. Efter att hans far gått bort så flyttar han med sin familj till gården och 2000 buteljerar de sitt första vin. Sedan 2004 är garden helt ekologisk och sedan 2006 även biodynamisk. Idag har Silvio totalt 23 hektar. Han odlar Sangiovese, Cabernet Sauvignon och Trebbiano.
Jord: Kalksten, lera och märgel
Druor: Sangiovese, Colorino och Canaiolo
Appellation: Chianti Classico DOCG
Ålder på rankorna: 10-50 år
Skördeuttag: 40 hl/ha
Vinifiering: Avstjälkat och sen fermenterat I 8 dagar med skal innan press och lagring på 500-liters gamla fat och på betong. Buteljerades efter 11 månader.
Stil: Expressiv, intensiv samtidigt som den är len med fräschör
Passar till: Osso buco och ragu 


 

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team

Efter succén med vår första naturvinslåda lanserar vi nu vår efterlängtade Naturlåda nummer #2, som vi gör i i samarbete med Dryckesbutiken. Dryckesbutiken är en svensk importör som arbetar med vinbönder som arbetar utan bekämpningsmedel, kemiska gödningsmedel och genmodifierat jordbruk. All frukt plockas för hand. Kort beskrivet är filosofin att de vill jobba betydligt mer i vingården än i vinkällaren, för att få fram så ärliga viner som möjligt. Den här lådan innehåller fem olika europeiska viner, samt en naturligt gjord fransk cider. Förutom att de alla är gjorda genom naturligt jordbruk har de en gemensam fräschör och lätthet - och är särskilt utvalda för att pigga upp under årets mörkaste månader samt matcha vinterns mat.

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet