Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dryckesbutikens Naturvinsbubbellåda Volym 1

Vad tyckte du?

Dryckesbutikens Naturvinsbubbellåda Volym 1

Ekologisk

Perfekt inför årets nyårsfirande för oss naturvinsälskare! För första gången släpper vi en Naturvinslåda med fokus på bubblande viner i samarbete med Dryckesbutiken. Lådan innehåller sex flaskor av tre sorters viner (två flaskor av varje sort): Crémant du Jura Réserve från högklassiga Domaine des Ma ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

2015 Crémant du Jura Résérve, Domaine des Marnes Blanches (2 flaskor)

Géraud och Pauline Fromont är två unga, talangfulla vinmakare som möttes på vitikulturskolan 2006. Två år senare uppfyllde de sin dröm att köpa en vingård i Cesancey i södra delen av Jura där de båda hade sina rötter.  Namnet Domaine des Marnes Blanches kommer från den vita märgelsten som utgjorde jordmånen i den första vingården de köpte. Idag äger de totalt 10 hektar i byarna Cesancey, Vincelles och Sainte Agnès. De gör en mängd viner i olika traditionella stilar, såväl ”ouillé” (som buteljeras under namnet Reflet), och ”Sous Voile” som buteljeras under namnet (Empreinte). Deras 2015 Crémant du Jura Réserve kommer från druvor som vuxit på vingården Les Molates märgelrika jordar i Sainte Agnès. Vinet består av av 100% chardonnay som direktpressats och därefter jästs och lagrats över vintern på gamla ekfat. Vinet spenderade 24 månader på sin jästfällning i flaska innan degorgering. Dosage: 4 gram socker/ liter.

 

2016 Cava Pregadéu Méthod Ancestral, Els Vinyerons (2 flaskor)

30 minuter från Barcelona finner man de två vännerna Amós Bañares och Alex Ruiz som startade detta samarbete 2014. Amós, en före detta apotekare som tröttnat på sitt yrke, började göra vin redan 2011 och delar nu sin tid mellan sina egna vingårdar och Els Vinyerons. Alex, som annars tillverkar Cava på familjens egendom, har detta som sitt hjärteprojekt och spenderar all sin fritid i vingårdarna. De har en person anställd, men driver i övrigt Els Vinyerons som ett +/- 0 projekt. Deras filosofi är att göra ekologiska viner utan svavel som folk har råd att dricka. På de 10 hektaren växer inhemska druvsorter som ger viner med elegans och finess. Denna PétNat består av 100% Xarel-lo från rankor med en ålder mellan 10-80 år. Druvorna handskördas i små lådor innan direkt press. Jäsningen startas i ståltankar för att därefter buteljeras varvid fermentationen fortsätter och det bildas naturliga bubblor i vinet. Degorgerad 2018.

 

2015 Champagne La Source Extra Brut, Domaine de Bichery (2 flaskor)

Helt ny i Sverige är champagneproducenten Domaine de Bichery - och faktum är att Rapahaël Picconet tog över en del av familjeegendomen så sent som 2013. För Rapahaël var det en barndomsdröm som gjort att han utbildat sig till vinmakare som äntligen realiserades vid övertagandet. Till sin hjälp har han tagit sin fru Hannah och tillsammans skördade de sin första årgång år 2015 lagom till att deras lilla vineri stod redo att ta emot druvorna. Vingårdarna är utspridda i de två byarna Neuville sur Seine och Gyé sur Seine i Côte des Bar i södra champagne. Deras ambition är att vinifiera och släppa varje enskilt vingårdsläge och årgång separat för att kunna återspegla varje läge och årgångs unika kvaliteter. Deras 2015 La Source Extra Brut består av 50% pinot noir och 60% chardonnay som vuxit på portlandiska kalkstensjordar med en snittålder på rankorna om 30 år. Vinet direktpressas och lagras i 40% gammal ek och 60% rostfria ståltankar. Vinerna buteljerades under våren 2016 och fick därefter genomgå en andra jäsning och efterföljande lagring på jästfällning under 24 månader. Vinet degorgerades i mars 2018.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

DagensIndustri
"Alla med stor klunkabilitet och minera­litet."

""BUBBLIGT. Dryckesbutikens ­bubbellåda för 1 998 kronor ­(beställ via Winefinder). Spansk pet-nat från Penedès, crémant från Jura och champagne från Côte de Bar – alla med stor klunkabilitet och minera­litet." - Per Styregård DI Weekend

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/53351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Perfekt inför årets nyårsfirande för oss naturvinsälskare! För första gången släpper vi en Naturvinslåda med fokus på bubblande viner i samarbete med Dryckesbutiken. Lådan innehåller sex flaskor av tre sorters viner (två flaskor av varje sort): Crémant du Jura Réserve från högklassiga Domaine des Marnes Blanches, Cava från favoriten Els Vinyerons och Champagne från helt nya producenten Domaine de Bichery. Dryckesbutiken är en svensk importör som arbetar med vinbönder som arbetar utan bekämpningsmedel, kemiska gödningsmedel och genmodifierat jordbruk. All frukt plockas för hand. Kort beskrivet är filosofin att de vill jobba betydligt mer i vingården än i vinkällaren, för att få fram så ärliga viner som möjligt. För oss som är svaga får småskaligt producerade viner, gjorda av producenter som värnar om naturen och miljön passar Naturvinslådan som handen i handsken.